E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa gücü korumaya çalışacak---

Borsa gücü korumaya çalışacak

Borsa gücü korumaya çalışacak
10 Ekim 2014 - 08:53 borsagundem.com

Bugün endekste anlamlı yükseliş denemelerinin görülebilmesi için 75.500 seviyesi üzerinde kuvvetli hareketler görülmeli

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:   

"Tutanaklar BIST 100 endeksine rahat bir nefes aldırırken yatırımcıların yüzü güldü…   

BIST 100 endeksi dün 73.928-75.353 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 75.208 seviyesinden yüzde 3,10 değer kazanarak tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,10 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 2,65 değer kazandı.
   
Dün Euro Bölgesi'nde Almanya ticaret dengesi ve Fransa ticaret dengesi verileri gündeme konu olurken, Ağustos ayında söz konusu ülkelerin ticaret dengesi verileri beklentilerin altında kaldı. Avrupa tarafında günün önemli gündem maddelerinden bir diğer İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı ve varlık alım kararlarıydı. İngiltere Merkez bankası beklentiler dahilinde faizleri yüzde 0,50 seviyesinde, varlık alımlarını ise 375 milyar pound düzeyinde sabit bıraktı. FOMC toplantı tutanaklarının piyasalarda yaratmış olduğu etki ile güne yükselişle başlayan Avrupa borsalarında gün içerisinde tutanakların olumlu havasının geride bırakıldığı görüldü. Büyüme endişesinin hissedildiği Avrupa borsaları günü karışık seyir ile tamamladı. Bugün Euro Bölgesi'nde Fransa ve İtalya sanayi üretim verileri takip edilecek.
   
ABD tarafında 16-17 Eylül FOMC toplantı tutanakları gündemdeki yerini devam eden işsizlik başvuruları ile haftalık işsizlik başvuruları verilerine ve Fed üyelerinden Tarullo, Lacker, Fischer ve Williams konuşmalarına bıraktı. Takip edilen devam eden işsizlik başvuruları ile haftalık işsizlik başvuruları verileri piyasalar adına olumlu açıklansa da, verilerin etkisinin sınırlı olduğu görüldü. 

Verilerin etkisinin yanı sıra FED üyelerinin konuşmaları da takip edildi. Lacker enflasyona atıfta bulunurken, büyüme yüzde 2 ile 2.5 trendinin altında kalsa da, enflasyonun kademeli olarak artma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtirken  Fischer ise herkesin merak ettiği kayda değer süre ve faiz artışı konularına değindi. Fischer  Merkez Bankası'nın faiz artışı için kullandığı kayda değer süre ifadesinin kendisi için 2 ay ile 1 yıl arasında olduğunu belirtti. 

FOMC toplantı tutanaklarının etkisiyle  ABD borsalarında görülen sert yükselişlerin yaratmış manzara dün geride bırakılırken, piyasalarda görülen endişeli yatırımcıların yön verdiği ve şirketlerin çeyreklik bilançolarının izlendiği negatif bir tablo oldu. Gün boyu negatif seyri görülen ABD borsaları günü negatif tamamladı.

Bugün ABD tarafında önemli bir veri akışı bulunmamakla birlikte, FED cephesinde konuşmalar devam ediyor. FED üyelerinden Plosser, Fisher ve Lacker konuşmaları gündeme konu olacak.
   
Yurt içinde güne başlarken FOMC toplantı tutanakları sonrası global bazda değer kaybeden doların etkisiyle yükselişler görüldü. Gün boyu yükseliş seyrini koruduğu görülen BIST 100 endeksi günü yüzde 3'ü aşan değer kazancı ile tamamladı. Bugün yurtiçinde yıllık beklentisi yüzde 5,7 aylık beklentisi  yüzde 0,00 olan sanayi üretim verisi  izlenecek.
   
Teknik açıdan bakacak olursak, Dolar/TL'de görülen geri çekilme ve tepki alımlarının etkisiyle günün ilk yarısını 75.000 seviyesinin hafif üzerinde tamamlayan BIST 100 endeksi günün geri kalanında, olumlu havasını sürdürse de alım denemelerinde 75.500 seviyesi aşılamadı. Bugün endekste anlamlı yükseliş denemelerinin görülebilmesi için 75.500 seviyesi üzerinde kuvvetli hareketler görmemiz gerekmekte olup, geri çekilmelerde 74.500 ve 73.000 destekleri karşımıza çıkmaktadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)