E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa geri gelebilir yükselişler satış fırsatı---

Borsa geri gelebilir yükselişler satış fırsatı

Borsa geri gelebilir yükselişler satış fırsatı
12 Şubat 2020 - 09:29 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende jeopolitik risk algısını tekrar yükseltecek haber akışına dikkat çekiliyor.

Güne güçlü tepki yükselişiyle başlayan BIST-100 Endeksi gün içinde kazançlarını geri vererek negatif bölgeye geçse de tepki alımlarını devam ettirerek günü %1,23 yükselişe 119.798’den kapattı.

Yurtdışı borsalar virüs endişelerini üzerinden atarken, yükselişine devam etti. Fed Başkanı Powell’in Corona virüsünün global ekonomiye etkilerini takip ettiklerini açıklaması global risk alma iştahını güçlendirerek borsalardaki yükselişi destekledi.

Suriye’deki gelişmeler sonrası yükselen jeopolitik risklerle negatif ayrışarak güçlü kar satışlarıyla karşılaşan BIST 100 Endeksi, NATO ve ABD’nin Türkiye’yi destekleyici açıklamalar yapması ve yurtdışı piyasalardaki pozitif seyrin de etkisiyle günü  tepki yükselişiyle kapattı.

TL gün içinde dalgalı bir seyir izlerken, CDS’ler ise jeopolitik risk algısının zayıflamasıyla hafif gerileyerek günü 272 seviyelerinden kapattı. ABD ve NATO’nun açıklamaları jeopolitik risk algısını zayıflatsa da Suriye’de gerginliğin devam etmesi yurtiçi piyasalar için kısa vadeli risk oluşturmaya devam edecek.

Yurtdışı borsalardaki güçlü seyrin devamıyla birlikte BIST’te tepki alımları düşük momentumla da olsa devam edebilir. Ancak jeopolitik risk algısını tekrar yükseltecek haber akışı güçlü satışları tekrar gündeme getirebilir. Bugün önemli bir veri bulunmazken, Fed Başkanı Powell kongredeki sunumuna devam edecek. Asya borsalarında genel olarak yükseliş eğilimi var. Endeksin güne hafif negatif eğilimle başlaması tepki tepki alımları gelse de yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılma riskinin devam ettiğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Reis doğan13 Şubat 2020 23:05

    Bizim borsada para kazanmak kolay değil çoğu şirket hisseleri zarar yazıyor hepsi 100/80 _100/200_100/600 yüz pirim yapan hisselere giren kazandı banka hisseleri yerinde sayıyor hacim var baskıda var karları güzel alan yok satanda Yok çark dönmüyor yuh artık diyelim

  • MELTEM GÜZELBAHAR12 Şubat 2020 11:19

    borsalar 100 yılın zirvesinde imiş yani 200 yılın zirvesinemi gidecek ti.