E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa da yatay açılış beklentisi---

Borsa da yatay açılış beklentisi

Borsa da yatay açılış beklentisi
05 Kasım 2013 - 08:57 borsagundem.com

Küresel piyasalar genel olarak hafif iyimser bir havada beklemede kalmayı seçerken bizde ise negatif bir ayrışma söz konusu oldu

Turkish Yatırım harafından hazırlanan günlük bülten:
"BAŞKANLARI BEKLEMEK…

ABD ve Euro bölgesinin odak noktasında olduğu yoğun gündemli haftanın ilk gününde piyasaların genelindeki seyir bize haftanın geri kalanında gelecek ABD’den gelecek önemli verilerle beraber FED Başkanı Bernanke ile ECB Başkanı Draghi’nin ECB PPK sonrası konuşmasının beklendiğini gösterdi..
 
Beklenenden iyi gelen kar rakamları Avrupa tarafının ve ABD borsalarının artıda kalmasını sağlarken geçen hafta FED’in FOMC kararı sonrası dolar endeksinde yükseliş, izleyen günde de Euro bölgesinde enflasyon ve işsizlik rakamları ile ECB’nin politikayı gevşeteceği beklentileri ile euroda düşüş ile 1,37 bandını kırarak 1,34’lere hızla çekilen EURUSD de dün Euro bölgesinde hizmet sektörü verilerinin toparlanma işaretlerine destek vermesi ile 1,35’in üzerine attı.
 
Küresel piyasalar genel olarak hafif iyimser bir havada beklemede kalmayı seçerken bizde ise negatif bir ayrışma söz konusu oldu. Güne Emlak Konut’un ikincil halka arzının baskını yansıtmama çabasına girerek başlayan BIST100 endeksinde Ekim ayı enflasyon verimizin beklenenden yüksek gelmesi ile satış baskısının hızlandığını gördük ki ikinci seansa doğru ilerlerken DolarTL ve faizlerde de (gerek gösterge gerekse 10 yıllık) yükseliş baskısı gördük, bu da endeks üzerinde baskı oluşturunca BIST 100 günün en düşük seviyesi olan 76,234 puandan günü yüzde 0,35 düşüşle kapattı.
 
Bu sabaha baktığımızda yatay bir açılış beklentisi söz konusu iken aşağı yönlü risklere eklenen yeni bir kredi kartı ve krediler düzenlemesinden bahsedebiliriz. Yazılı basında yer aldığı şekliyle ekonomi yönetiminin kredilere ve özellikle de kredi kartı harcamalarına bir sınırlama daha getirmek üzere ikinci önlem paketini açmaya hazırlandığı haberleri bankacılık sektörü üzerinden bir baskı oluşturma potansiyeline sahip..
 
Bugün  TCMB’nin aylık fiyat gelişmeleri raporunu, Akbank 3Ç finansallarını ve reel efektif döviz kuru verilerini takip ediyor olacağız. Yurtiçinde gündem 2 başlıkta toplanırken yurtdışında ise  İspanya hizmet PMI, Euro Bölgesi ÜFE, ABD’de ise ISM İmalat Dışı PMI ve Ekonomik İyimserlik endeksleri gündemde olacak.

Dün 76,500 üzerinde tutunma çabaları sonuçsuz kalan endeks için zaten 78,500 altında pozitif ivmenin kaybedilmeye başlanacağını önceki günlerde belirtiyorduk.. Haftanın geri kalanı için ABD’den küresel piyasaları memnun edecek bir gelişme olması halinde yeniden yükseliş hareketine katılabiliriz ancak o zamana dek mevcut şartlarda dirençler aşılmakta zorlanılabilir. Endeks için 76,500/777,000/77,500 seviyelerinde dirençler bulunurken 76,000 ve 75,000 desteklerimiz, dün de belirttiğimiz gibi 75,000 altına sarkılması 73,800’leri gündeme getirebilir.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)