E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa boğaları merkez bankalarına çok güveniyor---

Borsa boğaları merkez bankalarına çok güveniyor

Borsa boğaları merkez bankalarına çok güveniyor
25 Temmuz 2019 - 11:12 borsagundem.com

Küresel kazanç beklentileri yatırımcıları hayal kırıklığına uğratabilir

BORSAGUNDEM.COM

Yatırımcılar dünyanın en iyi merkez bankalarının küresel ekonomiyi ve ABD’yi durgunluktan kurtaracağına inanıyor. Ancak küresel kazanç beklentileri hayal kırıklığı yaratabilir.

Londra merkezli bir ekonomik araştırma danışmanlığı şirketi Capital Economics ekonomisti Oliver Jones bazı açıklamalarda bulundu. Bölgede temmuz ayında 52.2’den 51.5’e düşen satın alma yöneticileri endeksine (PMI) vurgu yapan Jones, 50'nin üzerindeki notların iyiye işaret ettiğini belirtti.

Jones, bu endeksle temsil edilen yavaşlamanın, sadece% 0,2'lik ekonomik büyüme ile tutarlı olduğunu söyledi. Aynı zamanda PMI’ın ABD’de keskin bir yavaşlamaya işaret ettiğini de belirtti.

ABD’li yatırımcıları, ikinci çeyrek şirket kazançları büyük ölçüde sevindirdi. Elbette, tahminler kazançların altında kaldı. Analistler, S&P 500 şirketlerinin pozitif büyüme yaşayacağı tahminlerinde bulundu.

Jones, yatırımcıların gelecekle ilgili daha fazla endişelenmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca piyasanın durgunluğunun, merkez bankaları tarafından gevşetilen para politikaları sebebiyle  IMF’nin dün küresel büyüme tahminlerini düşürmesine yansıdığını belirtti.

Jones, “Geçmişte yaşanan küresel ekonomideki hafif yavaşlamalar bile, şirket kazançlarında şu anda öngörüldüğünden fazla bir zayıflığa neden olurdu” dedi.

Avrupa Merkez Bankası’nın gelecekteki faiz indirimi ve potansiyel olarak varlık alımlarının yeniden başlatılması için ortam hazırlaması beklenirken Fed’in bu ayın sonunda faiz oranlarında çeyrek puanlık indirim gerçekleştirmesi öngörülüyor.

MSCI All Country World Endeksindeki şirketler tarafından ölçülen aşağıdaki tablolara işaret eden Jones, küresel kazançların hızlı bir şekilde büyümeye devam etme beklentilerinin borsayı desteklediğini ve bunun da kazanç cephesinde “büyük bir hayal kırıklığı” ihtimaline sebep olduğu anlamına geldiğini belirtti.

Jones, “Küresel ekonomide hızlı bir toparlanmanın altında yaşanacak herhangi bir durum, muhtemelen Tablo 1'deki öngörülerden daha zayıf kazanca neden olacaktır ki bu da küresel özsermayenin mücadele etmesine sebebiyet verecektir. (bkz. Grafik 2) Küresel büyüme bir süredir zayıf kaldığından, tam olarak olmasını beklediğimiz şey budur.” dedi. Jones ayrıca ülke düzeyinde kazanç tahminlerine göre, sayıları az olsa da, büyük ülke borsalarının korunacağını ekledi.

Wells Fargo Yatırım Enstitüsü'nün küresel sermaye stratejisti  Scott Wren, son üç çeyreğin üzerindeki küresel kazançların, özellikle ABD ve  Çin arasındaki ticari sürtüşmelerden dolayı  durgunlaştığını belirtti.

Wren, pek ihtimal vermese de ABD ve Çin arasında olabilecek herhangi bir uzlaşmanın,  ikinci yarıda kazancı % 7 civarında artırabileceğini söyledi. Ticari güvene bağlı olarak ortaya çıkan artışın, ticaretle ilgili endişeler de dahil olmak üzere dünya genelinde belirsizlikle sınırlanan sermaye masraflarında artışa yol açtığını söyledi. Eğer ticari müzakereler dağılırsa, düşen güvenin hızlı bir şekilde ekonomik görünümde bozulmaya sebep olacağını vurguladı.

Wren son olarak “Mevcut seviyelerde ilerlemeyi sürdürmek için piyasanın Fed ve ticari anlaşmaların ilerleyişine dair sağlam kanıtlar görmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)