E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBolivya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini yeniden tesis ediyor---

Bolivya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini yeniden tesis ediyor

Bolivya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini yeniden tesis ediyor
28 Kasım 2019 - 23:22 borsagundem.com

Bolivya'da Devlet Başkanı Evo Morales'in ordunun baskısıyla istifa etmek zorunda kalmasının ardından kurulan geçici hükümet, İsrail ile diplomatik ilişkilerini yeniden tesis ediyor.

2008 yılının sonlarında eski Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının ardından ülkesinin İsrail ile diplomatik ilişkilerini askıya alma kararı almıştı.

Morales'in istifasının ardından kurulan geçici hükümetin Dışişleri Bakanı Karen Longaric, yabancı gazetecilere yaptığı açıklamada Bolivya'nın İsrail ile diplomatik ilişkilerini yeniden kurmaya başladığını bildirdi.

Diplomatik temsiliciliğin ne zaman açılacağı konusunda herhangi bir ayrıntı vermeyen Longaric, ilişkilerin yeniden kurulmasının Bolivya'nın turizm endüstrisine fayda sağlayacağını belirtti.

Diğer yandan İsrail Dışişleri Bakanı Yisarel Katz, Bolivya'nın bu hamlesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Katz, yaptığı açıklamada hamlenin, İsrail'in dış ilişkilerine ve küresel itibarına katkıda bulunacağını dile getirdi.

Bakan Katz, "Düşman Devlet Başkanı Morales'in gidişi ve İsrail'e dost bir idarenin gelmesi, hamlenin gerçekleşmesini sağladı" diye ekledi.

1980'lerde Filistin'i devlet olarak tanıyan Bolivya, Aralık 2008'de Gazze Şeridi'ne yönelik yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından İsrail ile diplomatik ilişkilerini askıya almıştı.

İsrail'i 'terör devleti' olarak tanıyan eski Devlet Başkanı Morales, İsrail ile yapılan vize anlaşmasını da feshetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gobel6629 Kasım 2019 13:26

    İşler şimdi düzelir.

  • fafa29 Kasım 2019 12:23

    Uzun zamandan beri Amerika Güney Amerika'yı dizayn ediyor,karşı gelen kendi ülke vatandaşlarının bile gözünde hain ilan ediliyor;yetmiyor ülkesini terk etmek zorunda kalıyor.CİA ve MOSSAD'ın parmağı her ülkenin içinde.Ey Morales seni ortadan kaldırtmadıklarına şükret;Kaddafi'yi gördün mü kendi halkına parçalattılar.

  • halilağa 29 Kasım 2019 11:51

     Şimdi anlaşıldı mı sözüm ona HALKın yararına yapılan gösterilerin arkasın da kimlerin olduğu.Yeniden şekillendirirler ve bacağında ki donuna kadar el koyarlar.KUKLALAR YÖNETİCİLİK YAPAR.Ustalar KEYİFLENİP nara ATARLAR..

  • ahmet29 Kasım 2019 07:44

    kimden tarafından desteklendigi belli oldu.ulkenin basına darbe ile gec.ilk is israil ile iliskileri duzelt.sanki baska is yoktu ulkesinde.