E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBOJ faizi sabit tuttu---

BOJ faizi sabit tuttu

BOJ faizi sabit tuttu
08 Nisan 2014 - 14:12 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası, para tabanını yıllık 60 ila 70 trilyon yen artırma politikasında değişikliğe gitmedi

Japonya Merkez Bankası bugün gerçekleştirdiği para politikası toplantısında, politikanın değiştirilmemesi kararı aldı ve ekonominin büyük olasılıkla ılımlı şekilde toparlanmaya devam edeceği görüşünü 
sürdürdü. 
BOJ aldığı kararlar ve verdiği mesajlar ile, yüzde 2 enflasyon hedefinin yakalanmasına doğru istikrarlı şekilde ilerlediğine güvendiğinin işaretini verdi. BOJ toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, iş dünyası güveninin iyileşmeye devam ettiğini, ancak görünüm konusunda bir miktar ihtiyatlılığın devam ettiğini de 
vurguladı.
BOJ, analistlerin beklentileri doğrultusunda parasal tabanın yıllık 60-70 trilyon yen genişletilmesi politikasında değişiklik yapmadı. Faizlerin ve parasal tabanın genişletilme politikalarının değiştirilmemesi kararları oybirliği ile alındı.
BOJ üyesi Takahide Kuichi, bu toplantıda da BOJ'un 2 yıl içinde ulaşmayı hedeflediği yüzde 2 enflasyonun, orta-uzun vadeli hedef olarak tanımlanması önerisi 1'e karşı 8 oyla reddedildi. 
BOJ Başkanı Kuroda, Türkiye saati ile 09.30'da basın toplantısı düzenleyecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)