E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBofA'dan Japon Yeni tahmini---

BofA'dan Japon Yeni tahmini

BofA'dan Japon Yeni tahmini
02 Nisan 2024 - 15:31 borsagundem.com

Bank of America, Fed'in bu yıl faiz oranlarını düşürmezse Japon Yen'inin dolar başına 160'a kadar düşebileceğini öngördü

Bank of America'nın BofA) G10 döviz stratejisi küresel başkanı Thanos Vamvakidis, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz oranlarını düşürmemesi halinde yenin dolar başına 160'a kadar düşebileceğini söyledi.

Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) para birimini desteklemek için yapacağı herhangi bir müdahalenin, ABD para politikasını gevşetmeye başlayana kadar etkisiz olacağını ifade etti. Yen halihazırda on yılın en düşük seviyelerini gördü ve birçok kişinin Japon yetkilileri harekete geçmeye zorlayacağını söylediği dolar başına 152 seviyesiyle flört ediyor.

Vamvakidis, müdahalenin "çok muhtemel olduğunu ancak bunun daha çok rüzgara karşı eğilmek gibi olacağını" söyledi ve piyasaların beklediği gibi Fed'in kesintilere devam etmesi halinde yenin 142 seviyesine toparlanacağını öngördü.

Vamvakidis, "Geçmiş deneyimlerinden bu müdahalelerin işe yaramadığını çok iyi biliyorlar. Bu çoğunlukla piyasada biraz ihtiyat ve iki yönlü risk yaratmak için bir tehdit, her şeyin Fed'e bağlı olduğunu biliyorlar" diye konuştu.

Uyarı geldi, Japon Yeni'nde değer kaybı devam edebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)