E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBofA Türk hisse senetleri için tavsiye düşürdü---

BofA Türk hisse senetleri için tavsiye düşürdü

BofA Türk hisse senetleri için tavsiye düşürdü
17 Haziran 2014 - 11:15 borsagundem.com

BofA ML, Türk hisse senetleri için tavsiyesini 'nötr'e indirdi

Bank of America Merrill Lynch, artan jeopolitik riskler nedeniyle Türkiye için daha ihtiyatlı bir tutum takındığını bildirdi. 
BofA ML bugün yayınladığı raporda, Türk hisse senetlerinin azalan  politik risk primi, gelişmekte olan piyasalarda iyileşen risk algılamaları, sermaye girişlerinin yeniden başlaması ve düşüm faiz oranları ile iyi bir ikinci çeyrek geçirdiğini vurguladı. Yaşanan bu gelişmelerin büyük ölçüde konjonktürel olduğunu ve bazı şiddetli ters rüzgarların yaklaştığını savunan BofA ML, Irak'taki çatışmaların yayılması olasılığı, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, AKP yönetiminde değişiklik olasılığı gibi endişelerin Türk piyasası için daha fazla ihtiyatlı olmalarına yol açtığını belirtti. 
Irak'taki çatışmaların Türkiye'ye doğrudan etkisinin sınırlı olacağını, ancak Türkiye'nin buradaki gelişmelerin petrol fiyatlarına ve ticarete etkilerine karşı kırılgan olduğunu ifade eden BofA ML, petrol fiyatında her 10 dolar artışın ve Irak ile ticarette her yüzde 10 düşüşün Türkiye'nin cari işlemler açığını 0,22-0,50 puan artıracağına dikkat çekti.
Bununla birlikte Türkiye hisse senedi piyasasının yurtiçi makro faktörlerde iyileşme tarafından iyi şekilde desteklenmeye devam edildiğini belirten BofA ML, TCMB'nin 3. çeyrekte faizlerin 
125 baz puan daha indireceği beklentisini de dikkate alarak Türkiye için 2014 büyüme beklentisini yüzde 3,8'e, 2015 büyüme beklentisini yüzde 3,5'e revize ettiklerini hatırlattı. 
2014 yıl sonu için temel senaryosunda ABD Doları/Türk Lirası paritesini 2,25 olarak tahmin eden BofA ML, en beğendiği hisseler listesinde Akbank, Arçelik, Emlak GYO, Garanti Bankası, Sabancı Holding ve Tekfen Holding'e yer verdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kenan17 Haziran 2014 13:47

    elindekileri satacakları zaman, alım listesine koyuyorlar, her zaman bhu numarayı ayıyorlar, kerizlerde her zaman yutuyor

  • nakit kral olacak.17 Haziran 2014 11:20

    beğendikleri eldekilerdir her zaman aman dikkat satacakları domatesi pazarcı nasıl meth ediyorsa?