E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBNP Paribas, iki hissede hedef yükseltti---

BNP Paribas, iki hissede hedef yükseltti

BNP Paribas, iki hissede hedef yükseltti
15 Ocak 2021 - 12:50 borsagundem.com

BNP Paribas, Erdemir ve Kardemir D için hedef fiyatlarını yükseltti

Türk yüksek fırınlı çelik üreticilerinin 2021 yılında mükemmel kar büyümesi gösterme yolunda olduklarına inandıklarını belirten BNP Paribas, Erdemir (#EREGL) ve Kardemir D (#KRDMD) için hedef fiyatlarını yukarı yönlü revize etti.

Kovid-19 salgınını etkisi ile düşen çelik üretiminin, talepte toparlanmayı henüz yakalayamadığını belirten BNP Paribas, Kovid-19 sonrası güçlü taleh beklemelerine bağlı olarak çelik arz ve talebi arasındaki bu uyuşmazlığın kısa vadede devam etmesini beklediklerine işaret etti.

BNP Paribas, arzın normalleşmesi ile birlikte cari çelik fiyatlarının sürdürülemez hale gelebileceğini belirtirken, "2021'in ilk yarısında beklenen güçlü kar ivmesinin çelik üreticilerini yeniden notlandırmak için yeterli alan vardiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdemir için 2021 yılı FAVÖK ve net kar tahminlerini sırasıyla yüzde 65 ve yüzde 84 artıran BNP Paribas, hedef fiyatkını yüzde 35 artırarak 21,32 TL'ye yükseltti. Tavsiyesini 'al' olarak sürdüren BNP Paribas, temettü getirisini yüzde 10 olarak beklediklerinini de belirtti.

Kardemir için 2021 yılı FAVÖK ve net kar tahminlerini sırasıyla yüzde 102 ve yüzde 127 yükselten BNP Paribas, Kardemir ürünlerinin fiyatlarnının yüzde 20'ye varanda artacağını öngördüklerini de aktartı.

BNP Paribas, Kardemir için hedef fiyatını 7,91 TL'den 10,51 TL'ye çıkarırken tavsiyesini 'al' olarak sürdürdü.

Borsa İstanbul haftayı satıcılı kapamaya hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Esref özdemir16 Ocak 2021 11:07

    Nedense hedef yükseltenler acıklama yaptıklarında hisseleri satıyorlar madem yukselecek neden satıyorsun kardesim

  • Turan Aga16 Ocak 2021 03:06

    Dünyanin çeşitli bölgelerinde ihtiyaç olan demir çelik ürünlerinin daima artan bir trende yükselmesine bağlı olarak talep artışına neden olması kaçınılmaz bir üretim artışı getirecektir. Libya'daki yatırımlar, Askeri femi ihtiyaçları, Yeni demiryolu planlamaları, devam eden Çanakkale köprü inşaatı gibi yatırımlar...

  • Osman15 Ocak 2021 20:10

    Kardemir zarar ederken getiri yükseliyor

  • TARKUT TARKAN15 Ocak 2021 16:27

    bana pek inandırıcı gelmedi.