E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBlinken ve Austin, Kiev’de Zelenskiy ile görüştü---

Blinken ve Austin, Kiev’de Zelenskiy ile görüştü

Blinken ve Austin, Kiev’de Zelenskiy ile görüştü
25 Nisan 2022 - 09:35 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin, Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı ile bir araya geldi


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ve Savunma Bakanı Oleksi Reznikov ile bir araya geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Üst düzey ABD'li yetkililerden oluşan bir heyetin Ukrayna devleti için bu kritik anda Kiev'e yaptığı ziyaret çok değerli ve önemlidir. Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin ile savunma yardımı, Rusya'ya karşı yaptırımların güçlendirilmesi, Ukrayna'ya mali destek ve güvenlik garantileri hakkında görüşüldü. Eşi görülmemiş yardımı için ABD'ye teşekkür ederiz” denildi.

713 milyon dolar askeri destek

New York Times Biden'ın Ukrayna ve diğer 15 Doğu Avrupa ülkesine 713 milyon dolar askeri yardım yapacağını yazdı. 322 milyon doların Ukrayna için ayrıldığı kalan kısmın da NATO ülkeleri ve Ukrayna'ya askeri destek sunan diğer ülkeler arasında paylaştırılacağı belirtiliyor.

ABD'li diplomatlar Ukrayna'ya dönüyor

Blinken'in açıklaması öncesinde ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili Amerikan diplomatların Ukrayna'ya döneceğini söyledi. Yetkili "Çatışmaların başlamasından beri Polonya sınırında bir ekibimiz vardı. Bu haftadan itibaren bu takımın üyeleri Ukrayna'yı günlük olarak ziyaret edebilecek. Sonunda da Kiev'de kalacaklar" dedi. Blinken de konuyla ilgili olarak ABD'nin Kiev büyükelçiliğini ne zaman tekrar açacağına "temkinli ve dikkatli bir biçimde karar vereceğini" belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Bridget Brink'i ABD'nin Kiev Büyükelçisi olarak aday göstereceği öğrenildi. Brink şu anda ABD'nin Bratislava büyükelçisi olarak görev yapıyor.

İşte Rusya - Ukrayna savaşının önemli anları

 

Ukrayna'nın faturası 600 milyar dolar

 

Rusya Ukrayna'nın güneyini işgal edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)