E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBlackrock’a göre borsalarda dikkat edilmesi gerekenler---

Blackrock’a göre borsalarda dikkat edilmesi gerekenler

Blackrock’a göre borsalarda dikkat edilmesi gerekenler
27 Mayıs 2020 - 11:23 borsagundem.com

Borsalara pozitif hava hakim olurken Blacrock stratejisti Tony DeSpirito’a göre yatırımcılar şu konulara dikkat etmeli

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar aşı haberleri ve korona virüs kaynaklı kısıtlamaların kalkacağı beklentisiyle yarı olumlu bir havaya büründü. Ayrıca New York borsasının seans salonlarını tekrardan açması yatırımcıların moralini yükseltebilir.

JPMorgan Chase & Co.'nun CEO'su Jamie Dimon ABD hükümetinin teşvik programları ve pandemi öncesindeki tüketici gücü sayesinde üçüncü çeyrekte hızlı bir ekonomik toparlanma yaşanmasının oldukça iyi bir ihtimal olduğunu söyledi.

Oluşan bu havanın içerisinde dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden bir olan Blackrock’ın Baş Yatırım Sorumlusu Tony DeSpirito, borsaları çok iyimser görmüyor ve yatırımcıların ekonomi hakkında anlamadıklarını düşünüyor.

DeSpirito, pandemi kaynaklı kısıtlamaların ekonomik aktiviteyi düşürmesi ve işsizliğin artmasına sebep olurken ABD ekonomisi de savunmasız bıraktığını belirtti. Diğer endişeleri ise korona virüsün ikinci dalga tehlikesinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ve aşının bulunup bulunmayacağı. ABD-Çin arasındaki gerginliğin tekrardan tırmanması da yatırımcıların endişe etmesi konulardan birini oluşturuyor.

Stratejist ayrıca borsa değerlenmelerinin ucuz olmadığını söylerken, hisse senetlerinin tahvil piyasası karşısında cazip fiyatlandığını söyledi. Borsaların tahvillere oranla getiri oranı olan risk primi hala oldukça yüksek.

Goldman Sachs'tan Türk enerji şirketine 100 milyon

Yatırımcıların yeni modası riskli hisseler

Borsada yükseliş sürer mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)