E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcıların yeni modası riskli hisseler---

Yatırımcıların yeni modası riskli hisseler

Yatırımcıların yeni modası riskli hisseler
27 Mayıs 2020 - 10:00 borsagundem.com

ABD’nin en büyük şirketlerinin borsa performansının yavaşlaması yatırımcıların küçük şirketlere yönelmesine sebep oluyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasa değeri düşük olan şirketler riski fon (hedge fon) içerisinde tekrardan popülerlik kazandı. Ekonomik açıdan hassas sektörleri takip eden borsa yatırım fonları (ETF) borsalara yüklü miktarda para girişi olacağını düşünürken, bu para içinde sağlık sektörünün de olduğu daha önceki ralliye önderlik etmiş sektörlere gitmeyecek.

Bloomberg News tarafından yayınlanan verilere göre önümüzdeki aylarda mortgage, havayolu sektöründeki toparlanmayla birlikte işsizlik rakamlarındaki düşüş ekonomik dengelenme ve iyileşmenin bir göstergesi olacak. GuideStone Capital Management’ın 12,5 milyar doları yöneten Başkanı David Spika, piyasaları geçtiğimiz ayki rallisine katılmayan sektörlerini bir fırsat olarak görüyor.

Ekonomik veriler tarihsel karşılaştırma içerisinde hala kötü gelmeye devam etse de yatırımcılar, en kötüsünün geride kaldığına dair bir fikir birliği olduğu açıkça görülüyor.

Geçtiğimiz gün S&P 500 endeksi %1,6 artarken küçük şirketlerin dahil olduğu Russell 2000 endeksi %3,5 arttı. Teknoloji ve sağlık sektörü yerinde sayarken borsaların rallisinin ikinci ayağı daha küçük ve riskli şirketlerden gelecek gibi duruyor.

Kriz döneminde ağır satış yemiş hisseler tatil sonrası tekrardan yükseliş trendine girdi. Geçtiğimiz seansta United Airlines, Royal Caribbean Cruises ve MGM Resorts hisseleri %12’den fazla arttı. KBW Banka Endeksi ise %10 arttı.

UBS Private Wealth kıdemli portföy yöneticisi Katerina Simonetti, Bloomberg TV'de "Hisse senetlerindeki son ralli yatırımcıların ekonomilerin yeniden açılması ve ilaç tedavisi gelişmeleriyle ilgili olarak iyimser olduğunu işaret ediyor. Umuyoruz ki bu eninde sonunda piyasada normalleşmeye yol açacak. Ancak virüs vakalarının yeniden ortaya çıkması ihtimaline karşı dikkatli olmalıyız." dedi.

Aşı haberleri piyasaların pozitif hareketini destekliyor

Küresel çapta pozitif hava etkili

ABD vadeli endekslerinde yön yukarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)