E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBlackRock CEO’su açıkladı: Yenilenebilir enerji geleceğin yatırımı olacak---

BlackRock CEO’su açıkladı: Yenilenebilir enerji geleceğin yatırımı olacak

BlackRock CEO’su açıkladı: Yenilenebilir enerji geleceğin yatırımı olacak
19 Ocak 2022 - 11:31 borsagundem.com

Küresel yatırım trendlerini takip eden yatırımcıların ilgiyle takip ettiği BlackRock CEO’sunun yıllık mektubunda iklim vurgusu öne çıktı. 10 trilyon doları yöneten dev firma yeşil dönüşümü ucuza mal edenlerin kazanacağını öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock’ın CEO'su Larry Fink, merakla beklenen en son yıllık mektubunda yeşil ekonomiye ilişkin öngörülerini paylaştı. Fink, başarılı start-up'ların bir sonraki dalgasının karbonsuz bir enerjiye geçişi uygun fiyatlı hale getirmeye yardımcı olan şirketler olacağını söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 1 milyar dolar veya daha fazla değere sahip start-up şirketleri bu tür bir başarıya ulaşmak çok zor olduğundan yatırım dünyasında ‘unicorn’ (tek boynuzlu at) olarak adlandırılıyor. Unicorn firmaları bugünün ekonomisi nedeniyle teknoloji ve yazılım şirketlerine odaklanmış durumca.

CNBC’nin haberine göre Larry Fink konuyla ilgili açıklamasında, “Geleceğin 1000 unicorn firması arama motorları veya sosyal medya şirketleri değil sürdürülebilir, ölçeklendirilebilir yenilikçiler olacaktır. Dünyanın karbonsuzlaşmasına yardım eden ve enerji dönüşümünü tüm tüketiciler için karşılanabilir olarak sağlayan start-up’lar başarılı olacak” ifadelerine yer verdi.

Fink yıllık mektubunda, “Mühendisler ve bilim insanları, çimento, çelik ve plastiğin; nakliyenin kamyonculuğun ve havacılığın; tarımın, enerjinin ve inşaat alanının nasıl karbonsuzlaştırılacağı konusunda 24 saat çalışıyor. Küresel ekonominin karbonsuzlaştırılmasının, en büyük yaşam boyu yatırım fırsatını yaratacağına inanıyorum” dedi.

BlackRock CEO’sunun açıklamaları firmanın büyüklüğü ve etkisi nedeniyle gelecekteki yatırım trendlerinin ön göstergesi olarak kabul ediliyor. Cuma günü dördüncü çeyrek bilanço açıklamasını yağan BlackRock yönetimi altında 10 trilyon dolardan fazla varlık bulunduğunu belirtildi.

Fink yazısında, “Sadece çevreci olduğumuz için değil aynı zamanda kapitalist olduğumuz ve müşterilerimizle güvene dayalı bir ilişkimiz olduğu için sürdürülebilirliğe odaklanıyoruz” dedi.

Dünyanın en büyük para yöneticisinin CEO’su bu gidişata örnek olarak neredeyse tüm araçlarını elektrikli yapmaya odaklanan otomobil sektörünü işaret etti. Forbes’a göre 266,5 milyar dolarlık net değeri olan elektrikli araç devi Tesla’nın başarısı CEO’su Elon Musk’ı dünyanın en zengin insanı haline getirdi.

Fink, şu sıralarda temiz enerji çözümlerinin sera gazı yayan ikamelerine göre daha pahalı olma eğilimi gösterdiğini ve bunun zor bir sorun olduğunu söyledi. İnovasyonu gerçekleştiren şirketler genellikle start-up firmaları olsa da eski tip şirketler de yeşil çözümler sunabilme sorumluluğunu taşıyor.

BlackRock CEO’su büyük şirketlerin bazılarının “küresel çapta gelecekte oluşacak krize karşı sermaye, piyasa bilgisi ve teknik bilgi avantajı” olduğunu belirtti.

Fink, küresel ekonominin karbonsuz bir geleceğe kayması gerektiği ve bunun önünde sonunda gerçekleşeceği düşüncesinden emin. Ancak ünlü CEO bunun hızlı bir değişim olacağına inanmıyor.

Peru sahilleri petrol sızıntısı nedeniyle siyaha büründü

 

Microsoft kesenin ağzını açtı: Rekor fiyata satın aldı

 

Goldman'dan petrol için 105 dolar tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz19 Ocak 2022 13:26

    Tam bir şeytan sarmalı kapitalist soytarılar;  işin daha da ilginç tarafı bu soytarıların peşinden gidenler kendilerini çok akıllı zan eden ahmak sosyalist komünist gruplar!  O kadar parası olduğunu hiç sanmıyorum!  Çakal Dünya çapında reklam yapmak için bunu ortaya salmışlar!  Sürüme sokamadığı kripto jetonlarının derdinde!