E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBlackRock, Bitcoin ticaretini daha ucuz hale getirmek istiyor---

BlackRock, Bitcoin ticaretini daha ucuz hale getirmek istiyor

BlackRock, Bitcoin ticaretini daha ucuz hale getirmek istiyor
06 Temmuz 2023 - 11:03 borsagundem.com

BlackRock CEO’su Larry Fink, spot Bitcoin ETF’siyle Bitcoin ticaretini daha düşük maliyetli hale getirmek istediklerini söyledi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock, Bitcoin ticaretini bugünkünden çok daha ucuz hale getirmek istiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, spot Bitcoin ETF’si için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulunan ancak başvurusu şu aşamada yetersiz bulunup reddedilen BlackRock şirketi CEO’su Larry Fink, amaçlarının Bitcoin ticaretini daha ucuz hale getirmek olduğunu ifade ediyor.

Uluslararası bir varlık

Bloomberg’den Silla Brush and Yueqi Yang'ın haberine göre, BlackRock İcra Kurulu Başkanı Larry Fink, Bitcoin'i 'uluslararası bir varlık’ olarak nitelendirdi ve şirketi BlackRock'ın, kripto para birimine yatırım yapmayı daha ucuz ve daha kolay hale getirmek için ağırlığını kullanmak istediğini söyledi.

Fink, Fox Business'a verdiği röportajda, “Şu anda Bitcoin ile işlem yapmak çok pahalıya mal oluyor. Düzenleyicilerimizin bu dosyaları kriptoyu demokratikleştirmenin bir yolu olarak görmesini umuyoruz” şeklinde konuştu.

Dev varlık yönetim şirketi BlackRock, doğrudan Bitcoin'e yatırım yapan bir borsa yatırım fonu kurmak için geçen ay evraklarını dosyalamış, bu da rakip ihraççılardan benzer başvurular gelmesine ve Bitcoin'in fiyatının 30.000 doların üzerine çıkmasına neden olmuştu. Bitcoin yalnızca Haziran ayında yüzde 12'den fazla arttı. Bitcoin’in yılbaşından bu yana performansına bakıldığında ise yüzde 80'den fazla yükseldiği görülüyor.

Dijital altın

Nasdaq, kısa süre önce BlackRock'ın başvurusunu yeniden düzenlemiş ve Coinbase Global’in yeni ürün için pazar gözetimi sağlayacağını belirterek teklife ilgili ayrıntıları eklemişti. Fink, BlackRock'un ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu gibi düzenleyicilerinden bilgi almak istediğini söyledi. Fink, “Buna bir fırsat olarak bakıyoruz. Düzenleyicilerimizle gerçekten yakın çalışıyoruz” dedi.

Fink, Bitcoin'in ‘dijital altın'a benzer alternatif ve uluslararası düzeyde yaygın bir varlığı temsil edebileceğini de söyledi. Bitcoin’e yönelik geçmiş şüpheci tavrıyla ilgili de konuşan Fink, bunun Bitcoin’in o dönemde ağırlıklı olarak yasadışı faaliyetler için kullanıldığından kaynaklı olduğunu da ekledi.

BlackRock, Bitcoin kurtarıcısı rolüne mi soyunuyor?

 

Peter Schiff: BlackRock, Bitcoin ETF’siyle kısa yoldan köşeyi döndü

 

BlackRock nasıl dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi oldu?

 

SEC, spot Bitcoin ETF’lerini onaylayabilir

 

SEC, Bitcoin ETF başvurularını reddetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)