E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBlackrock 2025’te zirve yapacak yatırımları açıkladı---

Blackrock 2025’te zirve yapacak yatırımları açıkladı

Blackrock 2025’te zirve yapacak yatırımları açıkladı
14 Ekim 2020 - 17:57 borsagundem.com

ETF gelirlerinde sabit artışın yatırımcı iştahını arttırmasını bekleyen dev varlık yönetimi şirketi Blackrock, fonların 5 yıl içerisinde değerini ikiye katlayacağını öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi Blackrock, Avrupa’daki yükselen döviz ticaret fonları piyasasının (ETF) beş yıl içerisinde ikiye katlanarak 2 trilyon dolara yükseleceğini öngörüyor. Blackrock’un bu öngörüsünde yatırımcıların pasif varlıklara olan bağlılıklarını değiştirmelere devam etmesi ve aktif olarak yönetilen yatırımların da güçlü performans göstermede başarısız olması gösteriliyor.

Varlıklarda beklenen artışın sabit gelirli ETF'lerle çevre, sosyal konular ve yönetişim hususuna dayanan piyasa ürünlerine artan yatırımcı iştahının körüklenmesi olası görülüyor. Blackrock’a göre sözü geçen alanlar Avrupa’daki varlık yönetimi sektöründe ciddi bir büyüme sahası içeriyor.

Financial News'in haberine göre, Blackrock’ın ETF birimi iShares’in Küresel Başkanı Salim Ramji konuyla ilgili açıklamasında, “ETF’ler 20 yılı aşkın süredir varlık yönetimi sektörünü aksatıyor. Fakat şu anda halen dönüşüm sürecinin başlarındayız. ETF’lerin en son stres testindeki performansı yatırımcıların ETF’lerin yönetim riskine, fiyat keşfine ve riskli yatırım portföyleriyle risklerine olan güvenlerini aydınlattı. ABD piyasalarında tarih boyunca gördüğümüz bu trendler şu anda biz kritik seviyeye ulaşırken Avrupa’da tekrar ediyor” ifadelerine yer verdi.

BlackRock tahminleri küresel ETF varlıklarının eylül ayı sonunda 6,9 trilyon dolara ulaşmasının ardından geldi. ETF’ler ağustos ayında 7 trilyon dolara ulaşmalarının ardından hafif bir düşüş gerçekleştirmişti. Ancak küresel ETF endüstrisine bu yıl giren 488,2 milyar dolarlık net likidite geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %40 artışı ifade ediyor.

Hisse senetleri seçimlerindeki başarısız performansların devam etmesiyle birlikte yatırımcılar ETF’lere doğru geçiş yapmayı tercih etti.

Spiva olarak bilinen aktif fonlara karşı S&P endekslerinin raporuna göre, İngiltere'deki aktif sermaye fonlarının %45'i yılın ilk altı ayında S&P Birleşik Krallık Geniş Piyasa Endeksi’nin altında performans gösterdi.

Borsalar Biden’dan korkmuyor

 

Jim Cramer: Banka hisseleri düştüğünde fintek kazanıyor

 

Bofa, Wells Fargo ve Goldman Sachs üçüncü çeyrek bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)