E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar Biden’dan korkmuyor---

Borsalar Biden’dan korkmuyor

Borsalar Biden’dan korkmuyor
14 Ekim 2020 - 17:16 borsagundem.com

ABD seçimlerinde Biden’ın anketlerde Trump’la arayı açmasına karşın yatırımcılarda vergi yasasına veya piyasa düzenlemelerine ilişkin endişe gözükmüyor. Borsalardaki en büyük riskse hisselerdeki spekülatif yükselişler

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsanın Joe Biden başkanlığından korktuğunu söylemek zor. Pazartesi günü yayınlanan anketlere göre Biden ilk kez Donald Trump’ın %10 oranda önüne geçti. Borsalarda haklı olsun ya da olmasın son üç ay içerisinde Biden’ın yeni ABD Başkanı olacağına dair bir kesinlik duygusu var. Bu durum Bloomberg yazarı John Authers’a göre bu durum büyük teknoloji şirketlerini bölmek isteyen pek çok siyasetçinin yer aldığı bir partiden, kurumlar vergilerini yükseltmek ve piyasa düzenlemelerini artırmak konusunda yeni bir kararlılık çabası getirecek. Bu nedenle de Nasdaq Nisan ayından beridir en iyi günlerini geçiriyor.

Geçtiğimiz hafta ABD Kongresi’nde anti-tröst raporunun merkezinde bulunan büyük internet platformu şirketlerinin liderliğinin dışında Nasdaq’ın yükselmek için farklı nedenleri de bulunuyor. Apple yeni iPhone’unu tanıtmasıyla birlikte %6,35 oranında değer kazandı. Apple ve diğer FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google) hisseleri altı hafta önceki en yüksek seviyelerine dönebilmiş değiller. Fakat bu seviyelere oldukça yaklaştıkları söylenebilir. Ayrıca bu yükseliş politik belirsizlik ortamında, ekonomik teşvik paketinin yokluğunda ve korona virüs endişelerinin altında gerçekleşti.

John Authers piyasalardaki seyri açıklamak için “Robin Hood ve Balina” adını verdiği peri masalının bir sonraki bölümünü açıklamak gerektiğini belirtiyor. Bilinmeyen bir yatırımcı bilinmeyen bir yerde bir sürü satın alma opsiyonu alıyor. Bu yatırımcıya gelecekte hisse satın alma ve bu alımı hissenin yükselmesine rağmen ucuz yapabilme hakkı tanıyor. Bu kişi genç perakende yatırımcılar ordusu Robinhood’un indirimli komisyon ilişkileri olabilir ya da “balina” olarak adlandırılabilecek tek bir özel şirket olabilir. Fakat işaretler şüphesiz bir şekilde yoğun spekülatif aktivitenin oluştuğunu gösteriyor.

FAANG hisseleri ağustosun son haftalarında yükselmesine rağmen eylül ayının başında muazzam bir düzeltmeye maruz kaldı. Söz konusu süreçte yatırımcıların opsiyon piyasası üzerinden gelecek dalgalanmalara karşı korunmak için bu hisselere ödenen miktardan dolayı volatilitenin yükseldiği söyleniyordu. Normal şartlarda büyük rallilere azalan volatilite eşlik eder. Bu haftaysa patolojik bir geri dönüş başlamış gibi gözüküyor.

Borsalarda daha kötü performans gösteren hisseleri satın almaya zorlayan opsiyon piyasalarındaki boğa piyasası aktivitesiyle birçok yatırımcının FAANG hisselerinde kısa alım yapması gerçeğini birleştirdiğinizde klasik “açığa satış baskısı”nın gereken unsurlarını bulmuş oluyorsunuz.

Wall Street'teki yükselişin anlamı ne?

Authers’a göre bu süreçten öğrenilmesi gereken birkaç önemli detay bulunuyor. Bunlardan birincisi borsaların Biden’dan korkmadığı ancak yükselişin Biden hakkında hiçbir pozitif bilgi vermediği yönünde. Bir diğer önemli detay özellikle de rallinin devam etmesi durumunda daha fazla volatilite için ve yeni bir düzeltme için gereken şartların oluştuğu şeklinde.

Authers’a göre öğrenilmesi gereken son şeyse FAANG hisselerinin aşırı yükseldiği çok açık olsa bile kısa vadeli olmasının gerekmediği buna karşın paranın değerlenebilmesi için çok daha güvenli yolların mevcut olduğu yönünde.

Jim Cramer: Banka hisseleri düştüğünde fintek kazanıyor

 

Bofa, Wells Fargo ve Goldman Sachs üçüncü çeyrek bilançoları

 

ABD'de üretici fiyatları beklenenden fazla arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)