E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Cramer: Banka hisseleri düştüğünde fintek kazanıyor---

Jim Cramer: Banka hisseleri düştüğünde fintek kazanıyor

Jim Cramer: Banka hisseleri düştüğünde fintek kazanıyor
14 Ekim 2020 - 16:44 borsagundem.com

Ünlü yatırım uzmanı Jim Cramer, banka hisseleri düştüğünde, finans teknolojisi şirketlerine talep aniden artıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım Uzmanı Jim Cramer’a göre, finans sektöründeki hisselerden para çıkışı olduğunda, piyasaların finans teknolojisi segmenti amatör yatırımcıların ilgisini çekiyor ve PayPay ve Square gibi şirketlere yatırım yapıyorlar.

Yatırım uzmanı “banka hisseleri ne zaman düşüş gösterse, PayPal ve Square için alım opsiyonu talepleri ani bir şekilde artıyor” dedi. Cnbc’de yaptığı açıklamasının devamında “piyasalara yön verenler bu kişilere kısa pozisyonlu alım opsiyonu sunuyor ve daha sonra kendilerini korumak için kendi hisselerini kısa pozisyona alıyorlar ve zarar görüyorlar. Sonsuz bir satın alım yükü altında eziliyorlar ve böylesini daha önce hiç görmediler” ifadelerini kullandı.

Cramer’ın yorumları, piyasaların açılmasından önce çeyrek bilançolarını açıklayan JPMorgan ve Citigroup hisseleri sırasıyla %2 ve %5 düşüş gösterdikten sonra gerçekleşti. İki bankanın hisselerindeki düşüşler, çeyrek bilançolarındaki iyi sonuçlara rağmen yaşandı.

Bunun nedeni Cramer’a göre Wall Street’in banka hisselerine sahip olmakla ilgilenmiyor olması. Sektör küresel ekonominin güvencesiz durumu göz önüne alındığında limitlerinin sonuna geldi ve tüm yıl boyunca piyasaları geriden takip etti.

PayPal ve Square’in hisseleri aynı seansta %3’lük bir ralli gördü. Önemli ortalamalar dört gün süren kazancı sona erdirdi.

Cramer, “bu alıcılar vazgeçmeyecek ve kısa alım opsiyonuyla satış yapanlar, yatırımın nasıl yapıldığını anlamayan ve dahi olduklarını düşünen bu genç alıcılar tarafından zarar görmeye devam edecek” dedi. Açıklamasının devamında “bu alıcılar pozisyonlarından nasıl çıkarlar bilmiyorum ama PayPay ve Square’e yatırım yapma konusundaki isteklilikleri şaşırtıcı. Profesyoneller kendi alımlarıyla hisselerde harekete neden olmaktan nefret ederler” ifadelerini kullandı.

Bofa, Wells Fargo ve Goldman Sachs üçüncü çeyrek bilançoları

 

Bu dönemde borsada hangi hisseler alınmalı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)