E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBizim müteahhite 'kara kitap' lazım---

Bizim müteahhite 'kara kitap' lazım

Bizim müteahhite 'kara kitap' lazım
29 Aralık 2014 - 05:58 borsagundem.com

Hemen her meslek için ehliyet gerektiğini hatırlatan Zeybekci, “Müteahhitlikte yok. Bu işe bir kara kitap lazım. sektörü disipline edecek kitap" dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, inşaat sektörünü baştan sona kadar tanımlayacak, Türk müteahhitliğini teknik olarak disipline edecek bir ‘kara kitaba’ ihtiyaç olduğunu söyledi. Önder Yılmaz'ın Milliyet'teki haberine göre Zeybekci, TBMM’deki özel sohbetinde özetle şunları dile getirdi:

İLGİNÇ TEKLİF: “Gittiğimiz AB üyesi ülkelerde diyorlar ki, ‘Ambargo uyguluyoruz ama sektörlerimiz mahvoluyor, sizinle beraber ne yapabiliriz?’ Tabii biz böyle bir şeye asla girmeyiz.”

MERKEZ’İN DİRENCİ: “Rusya’yla Türk lirası (TL) ile alışveriş yapıyor olsaydık, aldığımız enerjinin yarısını TL olarak ödeyip, onlar bizimle yaptığı ticareti TL olarak ödese, krizden etkilenmeyecektik. Peki niye olmadı? Bankacılık sistemlerinin, bu konuyla ilgili belirli kesimlerin direnci var. Çankaya’da dip dibe 2 banka arası döviz transferi yapın, gidip gelmesi gereken güzergâh var.
Uluslararası bankacılık sistemi tarafından da görülebilir olsun ama bir yerlerden onay almak zorunda kalmasın. Türkiye’den de, uluslararası camidan da direnç var. Merkez Bankamız’da da var. 40 dereden 40 su getiriyorlar.”
TL ile ticaret büyümeli

IRAK’LA TÜRK LİRASI: “TL ile ticareti Irak’la yapıyoruz. 14 milyar dolar civarı ticareti TL ile yapıyoruz. Hangi ülkeler, girmeyeyim. (Rakam) 35 civarı olsa güzel olur. Böyle yaptığınızda enflasyon ve değer düşmesi yaşamıyorsunuz. Çünkü rezevr para basıyorsunuz.”

İNŞAAT DARALDI: “İnşaat sektörü bayağı daraldı. Gayrimenkul rantı endişelerimizi getirirken inşaat sektörünün önünü kapamamak lazım. Türkiye’de belli birşey olmak için, belirli bir ehliyete ihtiyacınız var, ama müteahhitlik için bir şeye ihtiyaç yok.
Bizim şu anda bu işin bir kara kitabına ihtiyacımız var. Baştan sona herşeyin tanımlandığı, inşaat sektörünü teknik anlamda disipline edecek olan kitap.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)