E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBiyo mühendislik ürünleri yatırımcıların iştahını açıyor---

Biyo mühendislik ürünleri yatırımcıların iştahını açıyor

Biyo mühendislik ürünleri yatırımcıların iştahını açıyor
27 Ağustos 2020 - 13:11 borsagundem.com

İçinde et olmayan hamburger üreten biyo-mühendislik firması 4 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı. Üstelik üretilen tek şey hamburger köftesi değil

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yeni biyolojik mühendislik teknolojileri kullanarak ürün oluşturan şirketlerin ticari değerlerinde ciddi bir artış söz konusu. Biyolojik imalat ürünlerindeki yükselişi gösteren en bilinir örnekse ABD merkezli Impossible Foods. Biyo-mühendislik katkı maddeleri ve sebze ürünleriyle et benzeri tada ulaşarak hamburger köftesi gibi yeni ürünler tasarlayan şirket bu yıl içerisinde 200 milyon dolarlık kâr elde etti. Biyo mühendislik ürünleriyle şirket 4 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı.

Biyo-mühendisliğin ticarileşmesindeki büyüyen eğilimin en ünlü ismi Impossible olsa da sektördeki tek isim o değil. Ginkgo Bioworks ve Zymergen gibi şirketler oldukça geniş alanlarda kullanılabilecek metajenomik verileriyle dikkat çekiyor. Bu yeni teknolojilerden elde edilen endüstriyel kimyasallar, boyalar ve film kaplamalar, böcek ilaçları ve yeni gıda destekleri üretimleri için kullanılabilir.

Yeni ürünler piyasaya giriyor

Zymergen firmasının tüketiciler için ürettiği biyo-mühendislik ürünü ince film tasarımları 2021 yılında Las Vegas Tüketici Elektronikleri Fuarı’nda sergilenecekti. Fuar korona virüs tedbirleri gerekçesiyle iptal edildi. Ürün milyar dolarlık değer biçilen start-up şirketinin lansman ürünlerinden sadece birisiydi.

Ağustos ayında Zymergen böcek ve bitki ilacı üreticisi devi FMC ile ortak çalışma yürüttüğünü belirtti. Bu durum 130 yıllık bir kimya devinin ürün geliştirmeleri çalışmalarında yedi yaşındaki bir start-up şirketinin biyo-mühendislik çalışmalarına ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.

Türkiye’deki gönüllü aşı denemelerinin tarihi belli oldu

 

ABD’de büyük yatırımcılar nakde geçiyor

 

Ünlü siteye siber saldırı, şifreler çalındı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie27 Ağustos 2020 13:23

    Bırak kasaptan alınan eti organik diye satılan etlere bile güvenmiyorum. Her hafta İsviçre'den özel jetimle Alp dağlarında beslenen hayvanların etlerinden getirtiyorum. Kimse kusura kalmasın canımı yolda bulmadım ben.