E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD’de büyük yatırımcılar nakde geçiyor---

ABD’de büyük yatırımcılar nakde geçiyor

ABD’de büyük yatırımcılar nakde geçiyor
27 Ağustos 2020 - 11:06 borsagundem.com

100 milyon dolardan fazla serveti bulunan yatırımcılar grubu Tiger 21 üyeleri nakit varlıklarını %19’a kadar yükseltmesi yatırım çevrelerinin dikkatini çekiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de ultra zengin yatırımcılar korona virüs sürecinde anlaşılır bir biçimde servetlerini korumaya çalışıyor. Ortalama serveti 100 milyon doların üzerinde serveti olan 800’den fazla yatırımcının oluşturduğu Amerikan yatırımcı grubu Tiger 21’in verileri zengin yatırımcıların varlıklarının %19’unu nakit olarak sakladığını gösteriyor. Marketwatch’un haberine göre zengin yatırımcıların son birkaç çeyrektir %12 olan nakit varlıklarını ciddi bir şekilde yükselttikleri gözlemleniyor.

Tiger 21 Başkanı Michael Sonnenfeldt konuyla ilgili yaptığı açıklamasında Wall Street’le genel ekonomi arasındaki uçurum nedeniyle zengin yatırımcıların nakit dengelerini yüksek tutarak savunmacı bir strateji belirlediğini anlattı. Sonnenfeld Tiger 21 yatırımcılarının korumacı bir biçimde konumlandığını belirterek deneyimci girişimcilerin yeni fırsatlar için hazırlıklı olmak istediklerini belirtti.

Buna karşın Sonnenfeldt Tiger 21 yatırımcılarının likiditeye odaklanmalarının en önemli nedeni olarak korona virüs, yaklaşmakta olan ABD Başkanlık seçimleri, ABD’deki iç karışıklıklar ve jeopolitik gerilim gibi nedenlerle oluşan belirsizliği gösterdi. Tiger 21 üyelerinin yarısından fazlası ABD’nin gelecek yılın yaz aylarına kadar normale dönmesini beklemediklerini belirtiyor.

Sonnenfeld’in ifadelerine göre Tiger 21 yatırımcıları en büyük bilinmezlik döneminde olduklarını belirtiyor. Yatırımcılar fırtınayı daha uzun bir süre atlatabilmeyi arzuluyor. Fakat asıl olarak yaptıkları şeyse riskli varlıkları göz önünde bulundurmamak. Tiger 21 Başkanı yatırımcıların halen yeni yatırımlar açık olduğunun fakat bu yatırım sınırının çok daha yüksekte olduğunun altını çiziyor.

Borsadaki K şeklinde yükseliş ne anlama geliyor

 

Piyasalarda gözler Powell'ın konuşmasında

 

Borsa İstanbul'da toparlanma sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ok27 Ağustos 2020 12:15

    Nakte gecemezler, dolara sürekli entialara karşı değer kaybediyor. Bu da onlara zarar yazar. Başta turizm bazı sektörler öldüğü için, her ülke daha fazla ihracat yapmak istediği için zaten amerika avrupa hiç kimse parasının diğer para birimlerine karşısında paralarını değerlenmesini istemiyor.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU27 Ağustos 2020 13:48

    nakit demek dolar olmayabilir altın alıyor olabilirler.

  • Ceyceyokocha27 Ağustos 2020 11:42

    Okie dokie senin dolarda olmana sasirmadik senden ricamız babanın memleketi ABD ye gidiver kışın lütfen buranın ekmeği sana dokunur hastalanırsin boşuna bu ülkenin hastanelerini meşkül etme sana yapılan ilaç ve tedaviye yazık olur senin yerine bari bu ülkenin çocukları yararlansin

  • H ö27 Ağustos 2020 11:32

    En güzel gayrimrnkul

  • Okie Dokie27 Ağustos 2020 11:24

    Ben de full dolardayım. Kışın ikinci dalgada dolarda olmak iyidir.