E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de yönü S&P 500 belirliyor---

Bitcoin’de yönü S&P 500 belirliyor

Bitcoin’de yönü S&P 500 belirliyor
10 Mayıs 2022 - 07:09 borsagundem.com

Geçen yıl borsalarla birlikte rekor üstüne rekor kıran Bitcoin, bu yıl aynı şekilde ABD borsaları ve teknoloji hisselerine paralel düşüyor. Bitcoin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 56 aşağı geldi

Wall Street'te yaşanan güçlü aşağı hareket başta Bitcoin olmak üzere kripto para fiyatlarını da aşağı çekmeye devam ediyor. Yüksek enflasyon ve küresel ekonomiye yönelik endişelerin yatırımcıları kar realizasyonlarına yöneltmesi CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte kripto piyasasının yaklaşık yüzde 10 düşmesine yol açtı.

Standard & Poor's tarafından geliştirilen 500 büyük Amerikan şirketini kapsayan S&P 500 endeksiinin son 1 yılın en düşük seviyesini görmesinin de etkisiyle, Bitcoin fiyatı Kasım ayında gördüğü 69 bin dolar seviyesinden yüzde 56 düşerek, Temmuz 2021'den bu yana ilk kez 30 bin dolar seviyesinin altına indi. 33 bin Dolar psikolojik desteğinin ardından 30 bin doların da altına inerek 29763,13 doları gördü. Sabah erken saatlerde 24 saat öncesine göre yüzde 8,60 kayıpla 30859,88 dolardan işlem görüyor.

Ethereum fiyatı yüzde 6,19 düşüşle 2313,34 dolar, Solana yüzde 14,41 kayıpla 65,10 dolar seviyesinde.Analistler, Bitcoin ve diğer kripto paraların teknoloji hisselerindeki hareketleri takip ettiklerini ifade ediyorlar.

Son dönemde teknoloji hisselerindeki düşüşe paralel 2022 yılının en düşük seviyesine gerileyen Bitcoin’in kısa vadede 32 bin doların altında kalması halinde 28 bin dolara doğru geri çekilmeye devam edeceği belirtiliyor.

Bitcoin son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)10 Mayıs 2022 10:07

    btc yatay bantta durması güven vermesi, altcoinleri avatntajlı kılabilir. bu ortamda toplu giriş-çıkışlarda kaldıraçlıların canını btc de yakacaklar . kaldıraç açmamanızıı öneririm. 

  • Mucise Reis ;)10 Mayıs 2022 07:39

    yazılım teknolojo abd himayesi projeleri kucaklıyor. O vesile ile, olumsuzluklardan firmalar gibi etkilenmeye başladı. Aslında bu durum iyi bişe bizce. geleceği şekillendiren silikon vadisi, coinleride şekillendirip çok güzel farklı projeler ile hayatımıza bunları adapte edecek projelerin gün yuzune çıkması olacak... kendi başına hareket etmeyen coinler, öyle yapda böyle yazılımar ile hayatımıza girecek gibi duruyor. bir devlet para basar gibi coin bastı. kullanım alanı olarak insanlar aldı. bir değer verdi. ve yelişen teknolojı ile para gibi kullanılıp, ilgili hizmeti alınabilecek. Global eğliyet, pasaport,meta ortamları, vb. vb. çok geleceğe değil bugune bakalım tabi :D: tepki gelip 30 lar üzeri tutunma çabasına mesela. sonra bakarız aymış, marsmış, vb. vb. :D