E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de kötü senaryo geride mi kaldı?---

Bitcoin'de kötü senaryo geride mi kaldı?

Bitcoin'de kötü senaryo geride mi kaldı?
06 Eylül 2023 - 16:28 borsagundem.com

Bitcoin’de en kötü senaryonun atlatıldığı fikrini, balinaların yaptığı yüklü alımlar destekliyor. Merak edilen ise bu balinanın BlackRock olup olmadığı…

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin’de akümülasyon yani biriktirme dönemi yaşanıyor. Balinalar yaptıkları yüklü alımlarla, olası bir düşüşün önüne geçiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin fiyatı için en kötü senaryo geride kalmış olabilir. Balinalar Bitcoin biriktirmesinin bu teoriyi desteklediği düşünülüyor.

Birikim dönemi

Newsbtc’den Jake Simmons'ın haberine göre, Bitcoin fiyatı şu anda savunmasız bir konumda bulunuyor. Son zincir içi veriler ise Bitcoin balinalarının birikime gittiğini gösteriyor ancak popüler söylentilerin aksine BlackRock bu balinaların arasında yer almıyor. Bu arada analistler, Bitcoin fiyatında en kötünün geride kalıp kalmadığı konusunda bölünmüş durumda.

Zincir üstü analist James V. Straten kohort grafiğine göre birikim puanındaki bir eğilimi vurguluyor ve şöyle diyor: “Birikimde hafif bir artış görebildiğimiz için, Bitcoin dağıtımının zirvesi geride kaldı gibi görünüyor. Bu, 10 bin adetin üzerinde Bitcoin'e sahip balinalar için Haziran/Temmuz ayından bu yana en agresif birikime karşılık geliyor.”

Alım yapan balina BlackRock mı?

Ancak BlackRock'un katılımıyla ilgili söylentiler suları bulandırıyor. BlackRock'ın ucuza satın almak için Bitcoin fiyatlarını bastırdığına dair spekülasyonlar oldukça yaygın. Fakat bu iddialar asılsız gibi gözüküyor. Straten, “Birçok kişi BlackRock'un Spot ETF'lerini desteklemek için gerçek Bitcoin'e ihtiyaç duyacağının farkında değil. Bitcoin'lerini aylar önce fiyatların daha düşük olduğu bir zamanda satın almış olabilirler” diyor.

Gerçek şu ki, insanların parasını yöneten bir finans devi olan BlackRock, her üç ayda bir denetime tabi tutuluyor. Bu, Bitcoin satın alımlarını denetçilerden gizleyemeyecekleri anlamına geliyor. Bu da, BlackRock’ın, Bitcoin’e yatırım yapacak olsaydı bunu borsada işlem gören bir fon aracılığıyla yapacağını gösteriyor.

Aslında BlackRock, Bitcoin madencilik hisselerine ve vekil olarak MicroStrategy'ye yatırım yaparak zaten alana yönelik ilgisini gösteriyor. Dikkat çekici bir şekilde BlackRock, en büyük 5 Bitcoin madencilik şirketinden 4'ünün ana hissedarı konumunda bulunuyor.

Talep kıvılcımı boğa piyasasını ateşleyebilir

Bitcoin fiyatının gidişatı analistler arasında yoğun bir tartışma konusu olmaya devam ediyor. Alanın önde gelen isimlerinden Will Clemente şu yorumu yapıyor: “Yüksek zaman dilimi değerleme perspektifinden bakıldığında, Bitcoin'in konumu karmaşık gözüküyor. Tarihsel değerlere göre aşırı ısınma olmasa da, 2020 yılının ilk çeyreğine benzer düşük seviyelerin yeniden test edilmesi yönünde somut bir risk var.”

Ayrıca Clemente, 2020'den bu yana en düşük toplam işlem hacmine, Bitcoin için Google arama trendlerinin birkaç yılın en düşük seviyelerine düştüğüne, rekor seviyede düşük volatiliteye ve haftalık Bollinger Bantlarının rekor derecede düşük seviyelere yakın olduğuna işaret ederek piyasadaki hakim ilgisizliği vurguluyor.

Bitcoin’lerin yüzde 94,6’sı kıpırdamadı

Blockware Solutions'tan Joe Burnett ise ilgi çekici bir gözlemle konuya dahil oluyor. Burnett, “Son 30 günde şaşırtıcı bir şekilde tüm Bitcoin’lerin yüzde 94,6'sı sabit kaldı. Ağustos ayının sonunda yeni bir rekora imza attık ve bunun yakında aşılması da ihtimal dahilinde. Tarihsel olarak ayı piyasaları arz tükendiğinde sona eriyor. Sadece bir talep kıvılcımı bir sonraki patlayıcı boğa piyasasını ateşleyebilir” diyor.

Saygın bir kripto analisti olan Rekt Capital, özellikle hacim dinamikleriyle ilgili olarak Bitcoin'in fiyat hareketini yakından izliyor. Ayrıca haftalık grafikte 26.000 dolarlık destek seviyesinin önemini vurguluyor ve Bitcoin fiyatının önceki ralliden elde ettiği kazanımların çoğunu geri verdikten sonra bile bu seviyeler civarında seyrettiğinin altını çiziyor.

Ancak hem alıcı hem de satıcı tarafındaki hacimlerdeki eş zamanlı düşüş endişe kaynağı olup piyasanın şu anda yönsüz olduğunu gösteriyor. Rekt Capital, “Düşen satış tarafı hacmi ve zayıf alıcı hacmi endişe verici. Ne satıcılardan ne de alıcılardan bir hacim patlaması olmazsa, piyasa momentumdan yoksun kalabilir” diyor.

Geleneksel olarak düşüş eğilimi gösteren çift tepe konusunda Rekt Capital, haftalık grafikte 26.000 dolar seviyesinin altındaki bir kırılmanın Bitcoin'i potansiyel olarak 22.000 dolara düşürebileceğini de belirtiyor. Bununla birlikte, Rekt Capital, olumlu bir gelişmenin de ipucunu veriyor: ‘Bu yılın başlarında gözlemlenen ters baş ve omuz formasyonu’. Rekt Capital’e göre, Bitcoin bu formasyonun boyun çizgisi görevi gören 24.000 dolar seviyesine yaklaşırsa, güçlü bir destek görevi görebilir ve muhtemelen yükseliş yönlü bir dönüşün sinyalini verebilir.

Bitcoin şu an 25.700 dolar civarında işlem görüyor.

JPMorgan: SEC birden fazla spot Bitcoin ETF'sini onaylayabilir

 

ABD'de Bitcoin'le ETF'nin yolu açıldı: Bitcoin ve kripto hisseleri yükseldi

 

Bitcoin işlem hacmi beş yılın dibinde

 

Bitcoin’de yatırımcılar en kötü senaryoya hazırlanıyor

 

Bitcoin’deki düşüşte Elon Musk’ın payı olmayabilir

 

Bitcoin’de düşüşün 5 olası nedeni

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)