E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de boğaların bir sonraki hedefi 60 bin dolar---

Bitcoin'de boğaların bir sonraki hedefi 60 bin dolar

Bitcoin'de boğaların bir sonraki hedefi 60 bin dolar
29 Ağustos 2021 - 21:20 borsagundem.com

Bitcoin boğaları, 50 bin doların altında baskı altında kalmaya devam ediyor. 50 bin doların üzerinde ise bir sonraki hedefleri 60 bin dolar olacak.

Haftanın son işlem gününde ABD Dolarındaki yoğun satış, Bitcoin'in (BTC) 49 bin doların üzerine çıkmasına yardımcı oldu. Ayrıca yatırımcılar FED’in varlık alımında azaltımın zamanlaması konusunda temkinli kaldıkları için BTC tırmanışını psikolojik direnç olan 50 bin doların üzerine çıkarmakta zorlandı.

Fed Başkanı Powell Jackson Hole sempozyumunda yaptığı konuşmada hafif güvercin bir görünüm verdi. Fed'in aylık 120 milyar dolarlık varlık satın alma programını ne zaman gevşetmeye başlayacağına dair ipuçları vermekten kaçındı.

Powell, Delta varyantının yön belirleyici olabileceğini kabul etse de yılsonuna kadar azaltıma başlayacaklarını kaydederken, şöyle dedi:

Gelen verileri ve gelişen riskleri dikkatle değerlendireceğiz. İhalenin zamanlaması ve hızı, faiz oranı artışının zamanlamasına ilişkin doğrudan bir sinyal taşımayı amaçlamayacaktır.

Aynı zamanda, ABD Ekonomik Analiz Bürosu, Fed'in tercih edilen enflasyon ölçüsü olarak gördüğü yıllık Çekirdek Kişisel Tüketim Harcamalarının (PCE), merkez bankasının hedefi olan %3,6'da değişmeden kaldığını bildirdi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İZLENECEK VERİLER

Haftanın ilk yarısında, Bitcoin'i ve kripto pazarının geri kalanını doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebilecek büyük makroekonomik veriler bulunmuyor.

Ancak 1 Eylül'de ADP Araştırma Enstitüsü, Ağustos ayı özel sektör istihdam verilerini açıklayacak . Ek olarak, yatırımcılar imalat PMI'ları izleyecek.

Cuma günü, Tarım Dışı İstihdam (NFP) verilerinde 763.000 bekleniyor.

İstihdam verileri beklentileri karşılamazsa, Fed'in varlık satın alma programında azaltım kararı gecikebilir ve Bitcoin dahil olmak üzere riskli varlıkların fiyatlamalarında artışa sebep olabilir.

Teknik görünüm

Teknik olarak, Bitcoin kısa vadeli yükselen bir trendde bulunurken, 50 bin doların üzerinde düzeltme hareketi için 47 bine doğru bir hareketin işaretini veriyor.

Kanalın alt trend çizgisinin altında uzun süreli bir satış, BTC/USD kurunu yaklaşık 44 bin 600 dolara düşürme riskiyle karşı karşıya bırakabilir. Aşağı yönlü hedef, haftalık grafikte daha yakın görünüyor.

BTC/USD kuru, %75.36'lık bir yükseliş hareketinin ardından Fibonacci geri çekilme grafiğinin 0.786 çizgisini (50.779 dolara yakın) test ediyor. Sonuç olarak, söz konusu fiyat tavanından uzun bir geri çekilme hareketi, Bitcoin'in bir sonraki aşağı yönlü hedefini yaklaşık 43.886 dolara yaklaştırıyor.

Tersine bir durumda da boğalar 50 bin dolara geri dönüp sonrasında da 60 bin dolara yakın seviyeler hedeflenebilir.

Bitcoin'de tırmanış an meselesi

Kripto para dolandırıcıları taktik değiştirdi

Kripto parada ‘token’ furyası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir yorum29 Ağustos 2021 21:37

    Hiç bir Kripto zımbırtının gerçek anlamda alım satım ve talebe  göre fiyatlandığına  inanmıyorum.  Sahte hesaplar  ve  yapay zeka marifeti.