E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de boğa koşusu için eksik olan ne?---

Bitcoin’de boğa koşusu için eksik olan ne?

Bitcoin’de boğa koşusu için eksik olan ne?
11 Temmuz 2023 - 16:53 borsagundem.com

Yatırımcılar Bitcoin’de boğa piyasasını tam anlamıyla getirecek bir boğa koşusu bekliyor. Ancak rallinin önünde bir engel bulunuyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu yılın en çok kazandıran yatırım aracı olan Bitcoin’de yatırımcılar anlamlı bir boğa koşusu bekliyor. Bitcoin ise herkesin hemfikir olduğu bir boğa koşusuna henüz başlamış değil. Herkesi ikna edecek Bitcoin boğa koşusunda eksik olan bir aşama göze çarpıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin fiyatı zorluklar karşısında direnç gösteriyor ve ayı piyasasının en düşük seviyelerinden yaklaşık yüzde 100 oranında artmış durumda. Ancak, geçmişte olduğu gibi inkar edilemez bir boğa piyasasının belirtileri henüz ortada yok. Bunun nedeni olarak ise sadece bir eksik bileşen öne çıkıyor.

Boğa momentumu

Newsbtc’den Tony the Bull’un analizine göre, yemek pişirirken tek bir malzemeyi bile atlamak istenen yemeğin veya tatlının lezzetini değiştirebilir. Örneğin, şekersiz tatlılar o kadar da tatlı değildir. Uygun bir baharat ve kavurma yapılmamışsa, birinci sınıf bir bifteğin tadı da o kadar iyi olmaz.

Gerçekten de, haftalık Göreceli Güç Endeksi (Relative Strenght Index - RSI) aşırı alım seviyesinde olmayan bir kripto para biriminde de, boğa koşusundan bahsetmek oldukça güçtür. Tarihsel olarak, Bitcoin'in aşırı satış koşullarına ulaşması, tam bir yükseliş dürtüsü için bir gereklilik gibidir. Ancak haftalık RSI’ın şu anda bu anahtar sinyalden yoksun olduğu görülüyor ve bu da görünüşe göre piyasanın önemli ölçüde yükselmesini engelliyor.

Aşırı alım RSI'ı neden gerekli?

Merriam-Webster'ın ‘maksimum çaba veya hız’ olarak yaptığı tanımla, ‘tam geçiş’ terimleri oldukça uyumlu gözüküyor. Göreceli Güç Endeksi, belirli bir zaman diliminde fiyat değişimlerinin hızını ölçerek momentum hakkında bir okuma ve bir fikir sağlıyor. Fiyatların bir yönde aşırı hızlı hareket etmesi için gerçekten de maksimum alım veya satım gerekiyor.

Momentumun bir türlü oluşmaması, tam da bu nedenle, aşırı alım veya aşırı satım koşullarına ulaşmak yerine, tersine dönme riski de taşıyor çünkü maksimum hızı korumak için sürekli olarak artan bir çaba gerekiyor. Bununla birlikte, kripto para birimlerinde, fiyatların spekülatif doğası, koşulların uzun süre aşırı alımda kaldığı aşırı FOMO aşamalarına da neden olabiliyor. Yükseliş dürtüsü olarak adlandırılan bu tür aşamalar, tarihsel olarak Bitcoin’de, RSI'da da karşılığını bulan aşırı alım seviyelerini gösteriyor.

Bu özel bileşen, 2023 yılı için konuşulduğunda, şu an için hala eksik gözüküyor. Bileşenin, en son 2021 yılında ve ondan önce de 2019 yılında ortaya çıktığı biliniyor. Kriptodaki 2017 boğa koşusu sırasında ise Bitcoin art arda aşırı alım seviyelerine ulaşmış ancak daha da yükselmeye devam ederken başlangıç seviyesine geri çekilmişti. Dolayısıyla, momentumu takip ederken de dikkatli olmak gerekiyor. Bitcoin, haftalık olarak daha yükseğe çıkıp momentumu yakalayabilecek mi, yoksa bu bir ayı piyasası rallisi mi, bu soruların cevabını ise zaman göstereceğe benziyor.

JPMorgan'dan Bitcoin borsa yatırım fonu raporu

 

Bitcoin'de kötü dönem geride kaldı, ilk yarının yıldızı oldu

 

CZ'den bir sonraki Bitcoin boğa koşusu tahmini

 

Kurumsallar rekor seviyede Bitcoin tutuyor

 

Wall Street, spot Bitcoin ETF’lerini neden bu kadar çok istiyor?

 

Bitcoin'in fiyatı 13 ayın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)