E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin'de 19 ayın zirvesi---

Bitcoin'de 19 ayın zirvesi

Bitcoin'de 19 ayın zirvesi
30 Kasım 2023 - 16:52 borsagundem.com

Ekim başından bu yana üçte birden fazla yükseliş göstererek birkaç aylık durgun ticaret döneminden çıkan Bitcoin 19 ayın en yüksek seviyesine geri döndü.

Lider kripto para Bitcoin, altcoinlerle beraber, Amerikan Merkez Bankası (Fed)'nın önümüzdeki yılın başlarında faiz oranlarını düşüreceğine dair beklentilerin artmasıyla yükselişe geçti.

Bitcoin fiyatı 38.100 doların üzerine çıkarak kripto paraların önceki 19 ay boyunca süren nisan sonu ve mayıs 2022 başından bu yana en yüksek seviyelerine geri döndü.

Lider kripto para, son dört haftada Bitcoin yüzde 9,37 oranında değer kazandı. Son 12 ayda Bitcoin fiyatı yüzde 123,86 arttı.

Ekim başından bu yana üçte birden fazla yükseliş göstererek birkaç aylık durgun ticaret döneminden çıkan Bitcoin, yeni bir kripto boğa piyasası çağrılarını körükledi.

Fed faiz beklentileri sıçramada etkili oldu

Bitcoin'in büyük rallisi, ABD'li düzenleyicilerin yakında ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylayacağı ve bu hamlenin dijital varlıklara yeni bir yatırımcı ilgisi dalgası başlatacağı umuduyla gerçekleşti. İyileşen makroekonomik zemin de buna yardımcı oldu.

Bitcoin bu hafta başında 38.000 dolar seviyesinden düştükten sonra, faiz oranlarının zirveye ulaştığı ve önümüzdeki mart ayında düşebileceği yönündeki beklentilerin artmasıyla geri sıçradı.

Faiz beklentilerindeki değişimin son katalizörü, Fed Guvernörü Christopher Waller'ın yaptığı ve "politikanın şu anda ekonomiyi yavaşlatmak ve enflasyonu Fed'in hedefi olan yüzde 2'ye geri getirmek için iyi bir konumda olduğuna giderek daha fazla güvendiğini" söylediği açıklamalar oldu.

CME FedWatch aracına göre, Waller'ın sözleri yatırımcıların borçlanma maliyetlerindeki düşüşü daha sonra değil daha erken fiyatlamaya başladığını ve faizlerin Fed'in mart ayındaki politika toplantısına kadar düşme ihtimalinin yüzde 35'in altından yüzde 43'e yükseldiğini gördü.

Mike Novogratz: Fed’in faiz indirimi Bitcoin, altın ve gümüşe yarayacak

 

Bitcoin'de "ETF" etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)