E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin işlem hacmi beş yılın dibinde---

Bitcoin işlem hacmi beş yılın dibinde

Bitcoin işlem hacmi beş yılın dibinde
29 Ağustos 2023 - 16:34 borsagundem.com

Kripto piyasalardaki hareketsizlik rekor seviyelere ulaştı. Yeni yatırımcılar heyecan verici bir katalizör göremedikleri için piyasaya girmiyor. Uzun vadeli yatırımcılarsa 2024’ün bahar aylarına odaklandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin yatırımcıları piyasalara geri dönmek için bekledikleri sebebi bulamadı. Bitcoin işlem hacmi bu ay beş yıla yakın bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

CNBC haberinde yer alan CryptoQuant verilerine göre spot piyasalardaki ve türev işlemlerindeki toplam hacim bu ayın başlarında 2018’den bu yana en düşük seviyesine geriledi ve hala toparlanabilmiş değil.

CryptoQuant verilerine göre 26 Ağustos itibariyle tüm işlemlerdeki Bitcoin ticaret hacmi 129.307 BTC’de kaldı. 12 Ağustos tarihinde ise 112.317 BTC’ye düşen Bitcoin ticaret hacmi 10 Kasım 2018’den bu yana en düşük seviyesini gördü. Mart ayında 3,5 milyon BTC’ye kadar ulaşan Bitcoin işlem hacmi %94 oranında düştü.

CryptoQuant Araştırma Başkanı Julio Moreno, “Ayı piyasalarında perakende yatırımcıların çekilmesiyle ticaret hacimleri düşer. Bu 2022’deki işlemlerin büyük çoğunluğunda görüldü. Boğa piyasasına doğru ilerledikçe işlem hacimleri de toparlanmaya devam edebilir” dedi.

Coin Metrics verilerine göre Bitcoin’in fiyatı hâlâ yıl başından bu yana %57 yükselmiş durumda ve 26.100 dolar civarında işlem görüyor.

Bitcoin yatırımcıları için bu yaz oldukça sessiz geçti. Uzmanlar mevsimselliğin de bu süreçte bir payı olduğunu düşünüyor. Amerikan düzenleyici kurumlarının kripto üzerindeki mevzuat baskıları ve ABD bankacılık krizinin mayıs ayında sonra ermesi piyasa yapıcıları ve yatırımcıları kriptodan uzaklaştırdı. Habere göre yatırımcıların geri dönmesi için de yeni bir nedenleri yoktu.

FTX’in kasım ayındaki çöküşünden bu yana piyasalardaki en büyük satış dalgasının görüldüğü 17 Ağustos tarihinden sonra bile kripto piyasaları hızlı bir şekilde sakinleşti. Göstergeler uzun vadeli yatırımcıların piyasalardaki son zayıflıklardan kolay kolay etkilenmediğini gösteriyor.

Bernstein Analisti Gautam Chhugani pazartesi günü paylaştığı bir notta geçen haftaki kripto ticaretine ilişkin, “Genel olarak piyasa yeni bir katalizör beklerken donuk kaldı ve genel piyasa likiditesi de yetersiz kaldı. Bu piyasa ayı piyasası olmak zorunda değil. Ancak piyasa yeni katalizörler beklediği için katılımcılar ticaret yapmaya ilgisiz kalıyor” dedi.

Chhugani’ye göre piyasaları harekete geçirebilecek gelişme Bitcoin ETF uygulamalarının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan onay alması gibi bir haber olabilir.

Chhugani piyasaya bir miktar hareket getirecek şey her ne olursa olsun yatırımcılar için gerçek fırsatın “rotayı yeni piyasa döngüsünde tutmakta” yattığını söyledi. Analist 2024 baharında gerçekleşecek Bitcoin yarılanmasına (halving) işaret etti. Cantor Fitzgerald da uzun vadeli yatırımlara yapılan vurguyu yineledi.

Cantor Fitzgerald Analisti Josh Siegler pazartesi günkü notunda, “Kısa vadeli katalizörler birçok formda olabilse de kriptonun devam eden adaptasyonu ve alternatif bir varlık ve değer deposu olarak kalma gücünün uzun vadeli hikayesine inanmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

JPMorgan'dan kripto piyasalarına dair düşüş öngörüsü

 

Bitcoin’de yatırımcılar en kötü senaryoya hazırlanıyor

 

Kripto para piyasalarında panik havası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)