E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin için denetim ve düzenleme talebi---

Bitcoin için denetim ve düzenleme talebi

Bitcoin için denetim ve düzenleme talebi
13 Ocak 2021 - 16:01 borsagundem.com

Kara para aklamada kullanılan Bitcoin merkez bankalarının yeni gündemini oluşturuyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, Bitcoin için global denetim, düzenleme istedi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, dijital para Bitcoin'in bazı durumlarda kara para aklama aktiviteleri için kullanıldığını ve bu konudaki yasal boşlukların kapatılması gerektiğini belirterek, global denetim, düzenleme istedi.

Reuters Next konferansında konuşan Lagarde, "Bitcoin, bazı çarpık işler, kınanması gereken para aklama aktiviteleri için de kullanılan, oldukça spekülatif bir varlık" dedi.

Bitcoin'in kullanıldığı kara para aklama v akalarına spesifik örnek vermeyen Lagarde, "Bir düzenleme, denetim olmalı. Bu regülasyonlar global seviyede belirlenmeli ve uygulanmalı, çünkü eğer bir boşluk olur ise bu boşluk kullanılır" diye konuştu.

Bitcoin şirket bilançolarında zemin kazanıyor

 

Uzmanlar Bitcoin'i öngörmekte zorlanıyor

 

Bitcoin’de rüzgar neden tersine döndü?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • birader13 Ocak 2021 17:26

    biryere denetim ve duzenleme giriyorsa, orada sana kar ettirecek unsurlar kontrol altina aliniyor demektir. sonucta sistem hic bir figuranin yanlislikla gozden kacip zengin olmasini istemez.