E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin’de rüzgar neden tersine döndü?---

Bitcoin’de rüzgar neden tersine döndü?

Bitcoin’de rüzgar neden tersine döndü?
12 Ocak 2021 - 10:11 borsagundem.com

Bitcoin’de son dönemde yaşanan dev rallinin ardından geri çekilme başladı. Bu geri çekilmeye hangi faktörler neden oldu?

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin fiyatlarında son günlerde dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Kripto para Cuma gününden bu yana %25 değer kaybetti. CoinDesk verilerine göre, yatırımcılar dijital varlığı satmaya başlarken, Bitcoin Cuma günü ulaştığı 41,000 doların üzerindeki seviyesinden %26’dan fazla düşüş gösterdi.

Bitcoin son aylarda hızla yükselerek, Mart ayındaki 3,900 dolar seviyesinden, geçtiğimiz hafta 42,000 dolar seviyesine yükseldi. Böylelikle kripto parada bir yıldan az zamanda, %1,000’e yakın yükseliş görüldü. Ancak kripto para yatırımları, oldukça spekülatif olması ve piyasaların düzenlemelerin dışında kalmasıyla riskini koruyor.

Forbes’un haberine göre, birçok analist, Bitcoin’deki bu etkileyici ralli ve sonuçları üzerinde konuştu. Arca’nın Baş Yatırım Uzmanı Jeff Dorman, “piyasalarda aylardır aşırı Bitcoin alımı yapılıyor” dedi. Açıklamasının devamında, “hangi ölçüte bakarsanız bakın, aşırı değerlenmişti” ifadesini kullandı.

Kripto serbest fonu Strix Leviathan’ın CEO’su Jesse Proudman da değerlendirmede bulunarak, “geçtiğimiz hafta sonu Bitcoin yıl başından bu yana %45 ve son 3 ayda %300 yükseliş gösterdi” dedi. Açıklamasında, “bu tür parabolik ralliler sürdürülebilir değil ve kaçınılmaz olarak sert geri çekilmelerle sonuçlanır” ifadesini kullandı.

Kripto türev araçları platformu Amulet’in İdari Müdürü Marouane Garcon da benzer bir görüş belirtti ve piyasaların “bir düzeltmenin eşiğinde” olduğunu söyledi.

Yatırımcı algısı

Bazı piyasa gözlemcileri yatırımcı algısının kilit önemine değindi. Kripto para borsası OKCoin’in Operasyon Direktörü Jason Lau, “geçtiğimiz haftalarda Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının yarattığı heyecan, birçok yatırımcının oldukça boğa piyasası taraftarı olmasına neden oldu” dedi.

Açıklamasının devamında, “Bitcoin fiyatının hafta sonu 39,000 doların altına düşmesiyle yatırımcılar bir miktar daha alım yaptı. Ancak 40,000 dolar seviyesinin üzerine çıkamaması, satış dalgası yarattı” ifadesini kullandı.

Dijital varlık yönetimi şirketi CrossTower’ın Yatırım Başkanı Chad Steinglass da diğer yatırımcılarla paralel görüşler bildirdi. Steinglass, “yüksek momentumlu bir piyasada, alım nasıl daha fazla alıma neden oluyorsa, satış da satış dalgası yaratabilir” dedi. 

Yatırım uzmanı, “perakende yatırımcıları, fiyatların aşağı yönlü hareket edebileceği gerçeğini hatırladığında, risk algısı değişiyor ve fırsatı kaçırma korkusu yerini kayıp yaşama korkusuna bırakıyor” ifadesini kullandı.

Açıklamasının devamında, “hafta başında, yeni kurumsal yatırımcılardan yeterli desteğin gelip gelmeyeceği henüz belli değil. ‘Dipten almak’ isteyen perakende yatırımcılarıyla birlikte, satış dalgası dengelenebilir” dedi.

Altın endişelerle yükseliyor

 

Bitcoin'de düşüş bitti mi?

 

Bitcoin altına rakip olabilir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim12 Ocak 2021 20:03

    Niye yükseldiğini açıklayabilen olursa düştüğünü de  açıklar!  Bunu alan ''sahi ben bunu gerçekte neden almıştım?'' sorusuna cevabı da aslında yoktur.  Dünya da zulümün karşılığıdır belkide kim bilir?  Kara paranın aklanmasında  en kolay yol gibi görünüyor.   Kaybolan kaçırılan   sapık lordlar için katledilen binlerce insan milyarlarca kanlı kahpe  dolar ve paundlar.