E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'ten yatay açılış---

BİST'ten yatay açılış

BİST'ten yatay açılış
23 Ekim 2013 - 09:23 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un, Çin bankalarından gelen olumsuz haberlerle 79.000 civarından başlaması bekleniyor

Çin'in en büyük bankalarının zarar olarak yazdıkları kredilerin 3 katına çıktığı haberinin yarattığı rahatsızlığın borsalardaki aşağı yönlü etkisi nedeniyle BİST 100 endeksinin bugüne 79.000 puan civarından başlangıç yapmasını bekliyoruz. Uzun bir süredir beklenen ABD tarım dışı istihdam datası yayınlandı ve dün bahsettiğimiz gerekçeler doğrultusunda tahminleri karşılayamayarak, “varlık alım programına devam” mesajı ile borsalarda yankı buldu. Verinin kötü gelmesinin yanı sıra Avrupa’da Novartis, Reckitt Benckiser gibi şirketlerin pozitif bilanço açıklamaları düne zayıf başlayan borsaların günü artıda tamamlamasını sağladı.
Bugüne geldiğimizde, Çin'in en büyük bankalarının zarar olarak yazdıkları kredilerin 3 katına çıktığı haberinin Asya Pasifik borsaları ile vadeli borsalarda satış baskısı oluşturduğunu görmekteyiz. Gerek bu haber gerekse de S&P 500 endeksinin dün yeni bir tarihi zirveden kapanmasının kar realizasyonlarını tetikleme ihtimali, tarım dışı istihdam verisinin varlık alımlarının azaltılmayacağı yönündeki pozitif desteğini ortadan kaldıracak gibi görünüyor. Son iki gündür BİST yükselirken faiz ve kurların bu çıkışı yeterince desteklememesi, gösterge endeksin 80.000’e yaklaştıkça zorlanabileceğini gösteriyor. Ayrıca, bugünlerde başlayacak ve 11 Kasım’da sona erecek 9 aylık bilançoların da bahsi geçen dönemde kur ve faizlerde yaşanan yükseliş (30 Haziran’da %7,7 olan faizler 30 Eylül’de %8,7 ve %50-50 kur sepeti ise 2,12 iken 2,28) nedeniyle negatif etkide bulunabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle, 11 Kasım’a kadar baskı altında, 11 Kasım – 13 Aralık arasında ise alıcılı bir BİST görülmesini muhtemel buluyoruz. Bugünkü TCMB faiz kararının ise BİST üzerinde önemli bir etki yaratmamasını bekliyoruz.
ETİ YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)