E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'ten alıcılı başlangıç---

BİST'ten alıcılı başlangıç

BİST'ten alıcılı başlangıç
11 Ekim 2013 - 09:24 borsagundem.com

Yurtdışı piyasalardaki olumlu havanın etkisiyle Borsa İstanbul'un güne 75.830 civarından başlaması bekleniyor

ABD’de borç tavanına yönelik görüşmelerden bir uzlaşı çıkabileceği umudunun sürüyor olması doğrultusunda sabah itibarıyla yurtdışı borsaların artıda seyretmesi nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne 75.830 puan civarından başlangıç yapmasını bekliyoruz. ABD’de birkaç haftadan bu yana bilgisayar sistemi nedeniyle veri gönderemeyen California eyaletinin devreye girmesinin yanı sıra hükümetin kısmi kapanmasının işçi çıkarmalara yol açmasıyla beklentilerden yüksek gelen işsizlik maaş başvuruları verisinin varlık alımlarını desteklemesinin yanı sıra piyasaların müstakbel yeni Fed Başkanı Yellen’i pozitif karşılaması ve Obama ile Boehner arasında geçen görüşmelerden uzlaşı sağlanacağı umudu dün global borsa endekslerinde pozitif bir hava yaşanmasını sağladı.
Bugüne geldiğimizde, ABD'de Cumhuriyetçiler hiçbir ek koşul içermeden 6 haftalık bir borç tavanı artırımı teklif ettiği haberinin yanı sıra tarafların görüşmelere devam edilmesi konusunda anlaşmaya varmasının borsalara yine pozitif yönde yansıyacağını tahmin etmekteyiz. Bu kapsamda, Avrupa borsalarının kapanışının ardından da yükselişine devam eden ve dünü %2 civarında artıda tamamlayan ABD borsalarının bu sabaha da artıda başlaması ve Asya Pasifik borsalarının da olumlu seyretmesi nedeniyle BİST-100 endeksi bu durumdan nemalanacaktır düşüncesindeyiz. Bu başlangıcın ardından takip edilmesi gereken gelişmeler, yurtiçinde saat 10:00’da cari açık, öğleden sonra ABD verileri ve borç tavanına yönelik gelebilecek haberler olacaktır. Şayet, cari açık datası beklentilerden çok fazla aşağı yönlü sapma gösterirse, sanayi üretiminin ardından bu datanın Borsadaki fiyatlandırması satış yönünde olacaktır.
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)