E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yükseliş bekleniyor---

BİST'te yükseliş bekleniyor

BİST'te yükseliş bekleniyor
08 Ocak 2018 - 08:44 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL POZİTİF RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ...

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, global hisse rallisinin devam etmesi ve endeksin de mevcut durumda gelişen ülke piyasalarına kıyasla yüksek iskontoya sahip olması ile bundan faydalanması paralelinde günü %1,0 yükselişle 116,638 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,8, BIST Sanayi Endeksi %1,1 oranında yükseldi. Ayrıca Cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam verisi takip edildi. ABD’de tarım dışı istihdamı beklentilerin altında olarak 148 bin kişi artış gösterdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
EURO’NUN GÜÇLENMESİ BIST 100 ENDEKSİ İÇİN POZİTİF…

BIST 100 Endeksi için pozitif görüşümüzü koruyoruz. Türkiye’nin makro göstergeleri açısından önemli olan Euro’nun güçlenmesi, global piyasalardaki hisse al stratejisinin devam etmesi, Dolar’ın global bazda zayıflaması ve 2017 yılsonu bilanço beklentilerinin satın alınmaya devam etmesi ile birlikte endeksin bu hafta genelinde pozitif seyir izlemesini beklemekteyiz. Hafta genelinde gündem ise, yurtiçinde Kasım ayı cari açık, ABD’de enflasyon ve FED üyelerinin konuşmaları ile Euro bölgesinde Avrupa Merkez Bankası para politikası toplantı tutanakları olacak. Bugüne geldiğimizde global gündem sakin seyretmekte, yurtiçi piyasalarda ise Kasım ayı sanayi üretimi takip edilecek. Öncü göstergeler Kasım ayında sanayi üretiminin güçlü gelebileceğini işaret etmekte. İlgili veriye ilişkin piyasa beklentisi %5 - %5,5 seviyesinde olup, sanayi üretiminin beklentilerin üzerinde gelmesinin hali hazırda iyi performans gösteren sanayi hisselerindeki yükselişi destekleyebileceğini düşünmekteyiz. Sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli Hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Sınırlı Pozitif… Şirket, Airbus ile toplam 25 adet uzun menzilli Airbus A350-900 alımı için görüşmelerin başladığını açıkladı. (KAP)

TAVHL…Nötr… Malaysia Airports CEO'su Badlisham Ghazali, İstanbul Sabiha Gökçen’deki azınlık hissesini satmak üzere gerçekleştirilen ortak arayışı sürecinin devam ettiğini söyledi. (Bloomberg HT)

TKFEN…Pozitif… Şirket, %100 oranında pay sahibi olduğu bağlı ortaklığı Tekfen Tarımsal Araştırma, Üretim ve Pazarlama A.Ş.’nin, Alara Fidan Üretim ve Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %90 oranındaki payını 48,9 milyon TL, Alanar Meyve ve Gıda Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %90'lık payını ise 734,952 TL’ye satın aldığını açıkladı. (KAP)

Otomotiv Sektörü…Nötr… 2017 yılı Aralık ayı otomobil ve hafif ticari araç satışları, aylık bazda %35 artış, yıllık bazda ise %4 düşüşle 136,240 adet oldu. 2017 yıl genelinde ise, otomotiv satışları 2016 yılına göre %3 daralarak 956 bin seviyesinde gerçekleşti. Verileri şirket bazında incelediğimizde ise, Tofaş (Sınırlı Pozitif) ve Ford Otosan (Nötr) satışlarını hem aylık hem yıllık hem de yıl genelinde artırdığını görmekteyiz. Doğuş Otomotiv’in (Sınırlı Pozitif) satışlarında ise, aylık bazda artarken yıllık bazda daralmalar oldu. (ODD)

Havacılık Sektörü…Sınırlı Pozitif… 2017 Aralık ayında Türkiye geneli direkt transit toplam yolcu sayısı geçen sene aynı döneme göre %18 artış, geçen aya göre ise %1 azalışla 14,2 milyon olarak gerçekleşti. 2017 yıl genelinde ise, toplam yolcu sayısı %11 artışla 193,3 milyon oldu. Sektör genelinde yıllık büyüme oranı Aralık ayında %9,8’den %11,0’a yükselmiş oldu. (DHMİ)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,0 yükselişle 146,175 seviyesinden tamamladı.

Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 145,500 – 147,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın son işlem gününde, zayıf gelen tarım dışı istihdam verisi sonrasında gelişen ülke para birimlerine karşısında karışık seyir izlerken, Türk Lirası pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,6 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, zayıf gelen istihdam verileri sonrasında ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerilemeye bağlı olarak hafif yükseldi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, zayıf gelen tarım dışı istihdam verisinin ardından gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık seyir izlediği günde Euro, bölgedeki enflasyonun zayıf seyrini sürdürmesi eşliğinde negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,5 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)