E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay açılış bekleniyor---

BİST'te yatay açılış bekleniyor

BİST'te yatay açılış bekleniyor
12 Haziran 2018 - 09:28 borsagundem.com

BIST 100 endeksinin ise global piyasalara eşlik ederek güne yatay açılışla başlaması bekleniyor

BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL HİSSE PİYASALARINA EŞLİK EDEREK GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPATTI…

Dün Türkiye 2018 1.çeyrek GSYİH ve cari açık verileri açılandı. GSYİH, %7,0 artış şeklinde olan beklentinin üzerinde gerçekleşerek %7,4 arttı, 2017’nin son çeyreğinde %7,3 büyüme olmuştu. Cari açık 5,15 milyar dolar olan beklentinin üzerinde gerçekleşerek 5,4 milyar dolar olurken, 12 aylık cari işlemler açığı 57,7 milyar dolara yükseldi.

BIST 100 Endeksi açılıştan gün ortasına kadar, beklentilerin üzerinde gelen cari açık ve Kuzey Irak’ta operasyon gerçekleşmesi haberleri nedeniyle satıcılı seyrini devam ettirip 2018 yılının en düşük seviyesi olan 93.396 seviyesini test etti. Daha sonra global hisse piyasalarındaki yükselişe eşlik ederek günü %0,8 yükselişle 96.661 seviyesinden tamamladı. Endekste %2,53 yükselişle sanayi sektörü dikkat çekti. Şirketler arasında THY, Cuma günkü %10’luk düşüşün ardından, dün %4,5’lik tepki yükselişiyle dikkat çekti. Bununla beraber, Koç Holding %4,3 Ereğli Demir Çelik %3,4, Arçelik %3,7 ve Soda %6,7 yükseldi.

Gün sonuna doğru Fitch’ten Türkiye’ye ilişkin açıklamalar yapıldı, Fitch, Türkiye’de parasal politika üzerinde belirsizlik olduğunu, faiz artırımının senaryoları ile aynı çizgide olduğunu ve faiz sadeleştirmenin faydalı olduğunu belirtti.

BUGÜN TSİ 15:30 ABD TÜFE VERİLERİ VE YARIN 21:00 FED TOPLANTISI BEKLENİYOR…

Yarınki FED toplantısı öncesinde, bugün ABD’de TÜFE, Çekirdek TÜFE, reel kazançlar ve bütçe dengesi verileri bekleniyor. TÜFE’ye ilişkin beklenti mayıs ayı için %0,2 ve yıllık %2,7 şeklindeyken, Çekirdek TÜFE’ye ilişkin beklenti ise TÜFE’de olduğu gibi aylık %0,2 ve yıllık %2,2 şeklinde. Ayrıca bugün Trump ile Kim Jong Un görüşmesi gerçekleşecek, toplantıdan çıkacak sonuçlar önemli olsa da, piyasanın belirleyicisi FED toplantısı olacak, ardından da 14 Haziran Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası toplantısı izlenecek.

Sabah itibariyle S&P 500 vadeli hisse piyasaları yatay, Asya piyasaları hafif pozitif seyir izlemekte. BIST 100 endeksinin ise global piyasalara eşlik ederek güne yatay açılışla başlamasını bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

AKGUV… Şirketin %50'sine ortak olduğu Tanıtek Bilişim Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. ("Tanıtek"), "Plaka Tanıma ve İhlal Tespit Merkezi Sistemi" projesi ile ilgili olarak HAVELSAN A.Ş ile 5.200.000 TL tutarlı sözleşme imzalamıştır.

ASELS… Şirket Nurol Makine ve Sanayi A.Ş. ile bir yurtdışı müşteri ihtiyacı  kapsamında 08.06.2018 tarihinde 150mn ABD Doları tutarında sözleşme imzalamıştır.

AYEN… Şirket, Arnavutluk Cumhuriyeti Enerji ve Endüstri Bakanlığı ile, Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılacak olan, yıllık 366,6 milyon kWh Elektrik Enerjisi Üretim kapasiteli, "HES-KALİVAC Hidroelektrik Santrali" projesini gerçekleştirmek üzere, Arnavutluk Cumhuriyeti Kanunlarına göre kurulan AYEN-ALB S.H.A İmtiyazlı Şirketi arasında 35 yıl süreli İmtiyaz Sözleşmesi imzalanmıştır.

KRDMD… Şirket paylarının, borsada nominal bedeli toplam 100 milyon TL. tutarına kadar kendi paylarından geri alımının gerçekleştirilmesine ve geri alım için ayrılacak fonun en fazla toplam 100 milyon TL. olarak belirlenmesine karar verilmiştir.

BIST 30 Kontratı

BIST 30 kontratının, global hisse piyasalarındaki nötr seyre paralel olarak güne yatay seyirle başlamasını beklemekteyiz.

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 0.97% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 120.500 - 125.000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

USDTRY kontratının, dolar endeksindeki değer kazancına bağlı olarak güne hafif pozitif açılışla başlamasını beklemekteyiz.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 0.41% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi sürmekle birlikte kısa vadeli 4.6745'deki önemli direncini yukarı yönlü kırdı. Bununla beraber, gün içerisinde 4.56 - 4.73 bandında hareket etmesi beklenebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Trump ile Kim Jong Un arasında yapılacak tarihi zirveye ilişkin pozitif haber akışına bağlı olarak ve dolar endeksindeki değer kazancı nedeniyle güne hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.20% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,29 - 1,30 bandında hareket etmesi beklenebilir.

EURUSD Kontratı

EURUSD kontratının, yarınki FED toplantısı öncesinde doların değer kazanmasına bağlı olarak güne hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.37% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.16 - 1.17 bandında hareket etmesi beklenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)