E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay açılış bekleniyor---

BİST'te yatay açılış bekleniyor

BİST'te yatay açılış bekleniyor
14 Mayıs 2018 - 09:19 borsagundem.com

BİST100 endeksinin bugün yatay şekilde açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

BİST 100 GÜNÜ TL’DEKİ DEĞER KAYBI NEDENİYLE DÜŞÜŞLE KAPATTI…

BİST100 endeksi, mali tarafta genişleyici politikaların sürmesine bağlı olarak zayıflayan TL nedeniyle haftanın son gününü %0.5 düşüşle kapattı. Toplam işlem hacmi 5.7 milyar TL olurken bankacılık endeksi %2.4 gerileyerek düşüşe öncülük etti.

CARİ AÇIKTAKİ ARTIŞ HIZI YAVAŞLIYOR…

Bugün, TSİ 10:00’da yurtiçi piyasalarda Mart ayı cari açık verisi açıklanacak. TL’deki değer kaybının önemli nedenlerinden biri olarak görülen bu veri yakından takip edilecek. Piyasa beklentisi 4.1 milyar US$ şeklinde. Veri piyasa beklenti paralelinde gelirse yıllık cari açık geçen aya kıyasla önemli oranda değişmeyerek 54.4 milyar US$ seviyesine hafif şekilde yükselmiş olacak. Cari açık artış hızındaki yavaşlamada, ihracattaki artışın ve altın ithalatındaki yavaşlamanın etkili olmasını beklemekteyiz. Bu paralelde, TL üzerindeki en azından cari açık kaynaklı baskının azalması beklenebilir.

Gelişen piyasalar hisse senedi endeksinin, zayıf gelen ABD enflasyon verisinin etkisiyle zayıflayan dolar endeksi eşliğinde yükselse de genelde yatay kalmasını beklemekteyiz. Bu veriye rağmen FED’in 13 Haziran’daki toplantısında faiz artırım olasılığı piyasa beklentisine göre 100% olarak devam etmekte.

Sabah itibariyle Asya piyasaları alıcılı bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları artıda. BİST100 endeksinin bugün yatay şekilde açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO…Pozitif…Şirketin Nisan ayı trafik sonuçlarına ilişkin açıklamasına göre, çift haneli yolcu artışlarının görüldüğü 2018 yılı ilk çeyreğinden sonra Nisan ayında taşınan yolcu sayısı da geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla %15 artış göstererek 6.4 milyona ulaştı. Bu yolcu artışı, %83 ile Türk Hava Yolları tarihinin en yüksek Nisan ayı doluluk oranına ulaşılmasını sağladı. (KAP)

CLEBİ…Nötr…Şirketin, Mumbai’deki bağlı ortaklığı Çelebi Nas ile Mumbai International Airport Private Limited arasındaki imtiyaz sözleşmesi imza sürecinin yasal gerekliliklerin tamamlanması amacıyla uzatıldığı ve görüşmelerin devam ettiği açıklandı. (KAP)

CRDFA…Pozitif… Şirket, 4 Haziran 2018’de 2017 yılı dönemine ilişkin net karından pay başına Brüt 0.2524 TL nakit temettü ödeyeceğini duyurdu. (Temettü getirisi: %18.3)

PENTA…Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım Ticaret A.Ş. halka arzının, planlanan talep tutarının altında talep gelmesi nedeni ile daha ileri bir tarihte tekrar değerlendirilmek üzere ertelendiği açıklandı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1.02 düşüş ile 125.550 seviyesinden tamamladı.

Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 124.750 – 126.500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Bugün açıklanacak olan cari açık verisine ilişkin piyasa beklentisi Mart ayı için 4.10 milyar US$ şeklinde, bir önceki seviye 4.15 milyar US$ şeklindeydi. Veri beklentiyi karşılamazsa TL’de değer kaybı gözlenebilir.

Bugün, USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Zayıf gelen ABD enflasyon verisi ardından, FED’in faiz artırım hızında ihtiyatlı davranacağı şeklindeki beklenti fiyatlamayı şekillendirmeye devam ediyor.

Bugün, Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf bir seyir izlerken, Euro da global seyre eşlik etti.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)