E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te pozitif başlangıç olabilir---

BİST'te pozitif başlangıç olabilir

BİST'te pozitif başlangıç olabilir
26 Şubat 2018 - 09:08 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif pozitif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebilir

DÜN NE OLDU?
ENDEKS POZITIF GÖRÜNÜMÜNÜ DEVAM ETTİRDİ…

Hafta içerisinde bazı jeopolitik gelişmelerin etkisiyle birlikte BIST 100 endeksi 113.800 puana kadar gerileme gösterse de, kayıplarını hızlıca kapatarak, yükselişini devam ettirdi. Haftanın son işlem gününde de %0.58 primli işlem gören endeks, haftayı 117.521 puan kapattı. Önceki kapanışa göre mali endeks %0,22, sanayi endeksi %0,71, hizmetler endeksi %1,11, teknoloji endeksi %0,07 değer kazandı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
S&P’DEN SÜRPRİZ YOK. TARIM DIŞI İSTİHDAMI BEKLİYORUZ…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye değerlendirmesini haftanın son işlem gününde sundu ve kredi notunda değişikliğe gitmedi. Türkiye'nin kredi notu BB seviyesinde teyit edilirken, görünüm “negatif” de kalmaya devam etti. Negatif görünümün teyit edilmesinin ardında ise, dış finansal koşullardaki bozulma ve dış borçların olumsuz etkisi gerekçe gösterildi. Herhangi bir değişikliğin gelmemesini sürpriz olarak karşılamazken, Türk finansal varlıklarına olan etkisinin nötr olacağını düşünüyoruz. TL ise, FED tutanakları sonrası faiz artırımı ihtimallerinin artması ile birlikte bir miktar zayıflasa da, 3.80 altında kapanış yaparak, haftayı yaralarını sararak geçirdi. Cuma günü, bölgesel FED başkanlarının açıklamalarına baktığımızda ise, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ekonomik büyümenin kesin bir şekilde gerçekleştiği, istihdam piyasasının güçlü olduğu ve enflasyonun gelecek birkaç yılda yüzde iki seviyesine dönmesinin beklendiğini belirtti. New York Fed Başkanı William Dudley, büyük çaplı varlık alımlarının kısa vadeli faizlerin müsait olmaması durumunda alet çantasında bulundurmanın yararlı olacağını ifade etti. Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, düşük reel faizlerin büyük bir ihtimalle bir süre için kalıcı olacağını belirtti. Genel olarak dengeleyici ve güvercin olarak niteleyebileceğimiz bu açıklamalar faiz artırımın kademeli ve sakin bir şekilde kalacağını işaret etmeye devam ediyor. Bugün açıklanacak verilere baktığımızda yurtiçinden önemli veri akışı bulunmazken, ABD’den gelecek yeni konut satışları takip edilebilir. Haftanın genelinde ise, ABD’den Cuma günü açıklanacak işgücü piyasasına dair veriler ve saatlik ücretler kritik öneme sahip olacaktır. Sabah itibariyle, Asya piyasaları pozitif bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif artıda. BIST 100 Endeksi'nin bugün hafif pozitif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

SAHOL…Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %30 artışla 1,141 milyon TL net kar açıkladı. (Beklenti 846 milyon TL). FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %5 artışla 2,246 milyon TL açıklandı.(Beklenti 280 milyon TL) (KAP)

ISGYO…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %113 artışla 87 milyon TL net kar açıkladı. (Beklenti 79 milyon TL). FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %26 azalışla 28 milyon TL olarak açıklandı. (Beklenti 18 milyon TL)(KAP)

ALGYO…Sınırlı Negatif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %35,8 artışla 117 milyon TL net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %96 azalışla 1 milyon TL olarak açıklandı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,4 yükselişle 144,200 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 143,750–145,250 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları geçen haftanın son gününde, gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı karışık bir seyir izlerken, Türk Lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Şubat vadeli Dolar/TL kontratı ise günü yatay kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Amerika tarafında açıklanan güçlü makro-ekonomik verilerin dolardaki risk iştahını güçlendirmesi nedeniyle geçen haftanın son işlem gününü 1328 ons seviyelerinde kapattı. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,2 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları geçen haftanın son işlem gününde, gelişmiş ülke para birimlerine göre karışık bir seyir izlerken, Euro da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Şubat vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü yatay tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)