E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te pozitif açılış bekleniyor---

BİST'te pozitif açılış bekleniyor

BİST'te pozitif açılış bekleniyor
13 Nisan 2018 - 08:37 borsagundem.com

BİST100 endeksinin bugün hafif pozitif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, BOSSA.E ve ISGSY.E payları 13/04/2018 tarihinden (seans başından) itibaren 27/04/2018 tarihine (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler; A, B, C, D grup değişimi, pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir.

DÜN NE OLDU?
BİST 100 GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPATTI…

BİST100 endeksi düşüşle başladığı günü 0.90% yükselişle 110,235 puandan tamamladı. Türkiye CDS’lerinde ayrışma hafifleyerek (3.41% azalış) 203.61 bp seviyelerine çekilme görüldü.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
KÜRESEL RİSK İŞTAHI YÜKSELDİ….

FED yetkililerinin, ticaret savaşlarının net bir şekilde olumsuz riskler barındırmasına rağmen, biraz daha hızlı şekilde parasal sıkılaştırma sürecine yönelmesi ardından küresel piyasalarda hisseler değer kaybetti.

Avrupa hisseleri, yatırımcılar FED’in para politikası konusundaki şahin tutumuna yönelik verdiği son sinyalleri sindirirken Ortadoğu’da artan tansiyon ve ABD’deki kırılgan siyasi manzara Asya hisseleriyle birlikte geri çekildi. Hazine tahvilleri ve Dolar yükseldi, petrol fiyatları hafif geriledi. Petrol şirket hisseleri Stoxx Europe 600 Index’ini yukarı taşırken aynı zamanda Asya piyasalarından gelen negatif satış dalgasını biraz dağıttı. İlerleyen saatlerde, Trump’ın olası Suriye operasyonunun yakın olmadığını açıklaması üzerine Avrupa ve ABD piyasalarında risk iştahı tekrar belirdi. Diğer taraftan, İngiltere kanadında Theresa May, bakanlar kurulunu acil toplantıya çağırarak ABD’nin gerçekleştirmesi muhtemel askeri harekâtına katılmak için destek arayışına koyuldu. OPEC tarafından yapılan açıklamaya göre, petrol arzı Venezuela ve Suudi Arabistan petrol üretiminin azalmasıyla geçen ay son 1 yılın en düşük seviyeye geriledi. Durum, küresel piyasaların yılsonuna doğru keskin bir şekilde sıkılaşacağını işaret ediyor. ECB’nin 7-8 Mart’taki toplantı tutanaklarına göre, yetkililerin ABD’nin ticaretteki tutumuna yönelik endişeler arttı. Politika yapıcılar, diğer taraftan, enflasyonu 2%’nin hemen aşağısındaki orta vadeli hedefe doğru sürdürülebilir bir biçimde yöneltme amacına oldukça yakın. Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi Şubat’ta beklentilerin altında kalarak aylık 0.8% gerileme, yıllık 2.9% artış kaydetti. Üçüncü ayda da beklenmedik şekilde gerileme yaşanması böylelikle bölgenin ekonomik görünümüne ilişkin soru işaretlerini tekrar gündeme getirdi. ABD’de 7 Nisan ile biten haftada işsizlik başvuruları 230K beklentinin üstünde 233K olurken devam eden işsizlik başvuruları 1843K beklentisinin üstünde 31 Mart ile biten haftada 1871K’e yükseldi. Ülkede işsizlik başvurularının dört haftalık ortalaması, 228,250'den 230,000'e yükseldi. Çekirdek enflasyonda iyileşmenin sınırlı kaldığını ve enflasyonda gelinen seviyelerin hala yüksek olduğunu belirten TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, ihtiyaç halinde ilave sıkılaştırma yapılabileceğini yineledi. Sabah itibariyle Asya piyasaları karışık bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif ekside. BİST100 endeksinin bugün hafif pozitif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TLMAN…nötr…Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş., 2017 yılı faaliyetleri sonucunda elde edilen net dağıtılabilir dönem karını, 132.838% oranında pay başına Brüt TRY 1.32838 nakit temettü olarak 31.05.2018 tarihinde ödeme kararını Genel Kurul’a sunmuştur. (KAP)

VAKKO….nötr… KAP'ta yer alan açıklamaya göre, Vakko Tekstil Hazır Giyim Sanayi İşletmeleri A.Ş., 30 Nisan 2018’de 2017 yılı faaliyetlerine ilişkin karını, 19.37753% oranında pay başına Brüt TRY 0.1937753 temettü ödeyeceğini duyurdu. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0.90 yükselişle 135.100 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 131.000 – 136.750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %1,15 düşüşle kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, doların değer kazanmasıyla yatırımcıların karlarını realize etmesi ardından 11 haftanın en yükseğinden geriledi. Fakat satışlar, Suriye kaynaklı artan tansiyon sebebiyle sınırlı kaldı.

Bugün Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,57 düşüşle tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)