E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te kritik seviye 94 bin puan---

BİST'te kritik seviye 94 bin puan

BİST'te kritik seviye 94 bin puan
14 Kasım 2018 - 09:41 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da 94 bin puan direnci kırılırsa stoploss düşünülebilir

İtalya Dik Duruyor

Borsa İstanbul, global piyasalardaki pozitif havaya paralel dünü % 1.38 yükselişle 92.708 seviyesinden sonlandırdı. Bankacılık endeksinde yaklaşık yüzde 3'lük pozitif performans endeks açısından lokomotif modundaydı. Yükselişi, borsanın büyük iki yatırımcısı sürüklerken (toplamda 270 mn TL net alım yaptılar) diğer yabancı yatırımcılardan da alımın geldiği görüldü. Bu TL varlıklara olan güveni gösteriyor denilebilir. Üstelik petrol fiyatındaki çöküş de Türkiye’nin hanesine artı olarak yazılıyor.

2 aydır dünyanın en iyi parası olan Türk Lirasına iki gündür Türk hazinesinin tahvilleri de eklendi. Hazine, bu hafta düzenlediği üç ihalede borçlanmayı sınırlı tutarken, faizi de yüzde 20’nin altına indirdi. Gerçekleşen iki yıllık tahvil ihalesinde faizin yüzde 18.79’a, 5 yıllıkta yüzde 17.67'ye, kuponsuz 13 ay vadeli tahvilde yüzde 19.73’e inmesi yatırımcıların Türkiye ekonomisine güvendiklerini ortaya koymaktadır denilebilir.

Bugün içeride güneşli günler devam edecek gibi. Ancak yurtdışında gündem yoğun: ABD’de aylık TÜFE gelecek. Avrupa’da ise İngiltere ile AB anlaştı haberleri var. Bugün 17.00'de İngiltere kabinesi toplanıyor.

Diğer taraftan İtalya hükümeti ise Avrupa Birliğine sunduğu 2019 bütçe taslağında % 2.4 bütçe açığı/GSYH ve büyüme tahminini değiştirmedi. 20 Eylül 1870’de Roma’yı işgal ederek Birleşik İtalya’yı kuranlar hele hele 1860larda bir dönem İstanbul’da yaşadıktan sonra İtalya'nın birliğini sağlamasında büyük rol oynayan İtalyanların kahramanı Garibaldi mezarında daha rahat uyuyabilecektir. Çünkü iki güçlü komşuları Almanlara ve Fransızlara karşı dik duran torunları var. Gerçi bugünden bakınca gelecek biraz flulaştı. Ama günümüzde halklar macera ruhunu diri tutuyor. Lig + 5 yıldız, bu dik duruş sayesinde Avrupa ülkelerinde popüleritelerini artırarak önümüzdeki seçimlerde Avrupa Parlamentosunda her ülkeden kendileri gibi partilerin üstünlüğü almasını hedefliyorlar. Avrupanın doğal lideri Merkel bile kendi ülkesinde son seçimde yenildi ve Avrupa’nın kötüye gidişini emekliliğinde izleyecek.

Bugün açıklanan MSCI Endekslerindeki değişikliğe göre Türkiye endeksinden ULKER, YKBNK, CCOLA, EKGYO, TOASO, VAKBN çıkarılırken bunlardan EKGYO, CCOLA, ULKER ile beraber SOKM, ENJSA, Küçük Ölçekli Şirketler Endeksi'ne eklendi. AKCNS, CIMSA, AVISA, ALARK, ALBRK, BRSAN, IPEK ve LOGO ise Türkiye Küçük Ölçekli Şirketler Endeksi'nden çıkarıldı.

STRATEJI

88.6 binden gelen yükseliş trendi 96 binden dönünce 94 binde hedge yapmayı önermiştik. Aynen devam! 94 bin yukarı geçerse yine stoplamayı öneririz.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE ve BIST 100de güne yatay başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)