E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüş bekleniyor---

BİST'te düşüş bekleniyor

BİST'te düşüş bekleniyor
10 Temmuz 2018 - 09:14 borsagundem.com

BIST100 endeksinin ise USDTRY paritesindeki yüzde 3’e yakın yükselişine bağlı olarak güne düşüşle başlaması bekleniyor

BIST, GLOBAL RİSK İŞTAHINDAKİ ARTIŞ NEDENİYLE YÜKSELDİ…

BIST100 endeksi, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının her ne kadar başlamış olsa da hızlı bir şekilde büyümeyeceğine yönelik beklentiler nedeniyle global risk iştahının pozitif seyrine paralel olarak, günü %0,5 yükselişle 99,252 seviyesinden tamamladı. Endekste ağırlığı olan hisselerden en çok yükselenler arasında THYAO %4, ASELS %3 yükseliş ile yer aldı. Sanayi sektörü %1,5, bankacılık sektörü %0,7 yükseldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de yemin ederek görevine başlamasıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başlamış oldu ve yeni kabine açıklandı.

Ekonomi Bakanlığı'nın Dış Ticaret Beklenti Anketi sonuçlarına göre 2018 yılı 3. çeyreğinde ihracat beklenti endeksi 118 olarak gerçekleşti ve bir önceki çeyreğe göre 10,7 puan yükseldi.

Türkiye’in OECD önde gelen ekonomik göstergeler endeksi Mayıs ayında 98,73 şeklinde gerçekleşerek, bir önceki aya göre %0,65 ve bir önceki yılın aynı dönemine göre %2 azaldı.

TÜİK Haziran ayı "Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları" raporuna göre, En yüksek aylık reel getiri, yurt içi ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1,40, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 1,81 oranlarıyla dolarda gerçekleşti. Yurt içi ÜFE ile indirgendiğinde; euro %0,24 kazandırırken; külçe altın %0,77, mevduat faizi (brüt) %1,85, devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) %6,11 ve BIST 100 endeksi %9,21 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise euro %0,65 kazandırırken; külçe altın %,36, mevduat faizi %1,45, DİBS %5,72 ve BIST 100 endeksi %8,84 oranında yatırımcısına kaybettirdi. Dolar üç aylık değerlendirmede; Yurt içi ÜFE ile indirgendiğinde %8,59, TÜFE ile indirgendiğinde ise %12,16 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; BİST 100 endeksi, Yurt içi ÜFE ile indirgendiğinde %25,11, TÜFE ile indirgendiğinde ise %22,65 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

BIST’TE TL’DEKİ DEĞER KAYBINA BAĞLI OLARAK DÜŞÜŞ EĞİLİMLİ SEYİR BEKLEMEKTEYİZ…

Sabah itibariyle Asya piyasaları, dün ABD borsalarının yükselişini sürdürmesine bağlı olarak 0,5 - 1,0 bandı arasında yükselişte. S&P vadeli hisse piyasaları ise %0,2 yükselişte. BIST100 endeksinin ise USDTRY paritesindeki %3’e yakın yükselişine bağlı olarak güne düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

DGKLB… Doğtaş Kelebek Mobilya, sandalye tedariğinde sürdürebilirliği ve yüksek üretim kalitesini desteklemek, orta vadede AB Pazarlarına açılmak amacıyla Sancaklı Mobilya Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Karadağ’daki kereste ve papel üretimi yapan şirketine, %51 ortaklık için şirket ile iyi niyet sözleşmesi imzaladığını açıkladı.

EKGYO… Emlak Konut, yılın ilk yarısı için belirlemiş olduğu 2,526 milyar TL şeklinde olan toplam satış değeri hedefine %95 oranında ulaştı. 384 bin m2 büyüklüğünde gerçekleşen satış alanı ile de 336 bin m2 lik satılabilir alan hedefini aşmış bulunmaktadır.

TCELL… Kurucuları arasında ABD merkezli Sprint'in yanı sıra Japonya merkezli Softbank gibi telekomünikasyon devlerinin de yer aldığı telekom operatörlerinin küresel blockchain konsorsiyumu Carrier Blockchain Study Group'a Turkcell de dahil oldu.

BIST 30 Kontratı

Kontratın USDTRY paritesindeki yükselişe bağlı olarak güne düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 0.24% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 123.600 - 126.500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Kontratın USDTRY paritesinin dün gerçekleşen %3’e yakın yükselişi nedeniyle güne yükselişle başlamasını beklemekteyiz.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 0.15% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.6280 - 4.7200 bandında hareket etmesi beklenebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Kontratın dolardaki değer kazancına bağlı olarak hafif düşüş eğilimli seyir izlemesini beklemekteyiz.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.52% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1251- 1265 bandında hareket etmesi beklenebilir.

EURUSD Kontratı

Kontratın dolardaki yükselişe bağlı olarak güne hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.07% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1727 - 1.1865 bandında hareket etmesi beklenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eko10 Temmuz 2018 09:35

    BÖYLE BIR DOVIZ KURU ARASTIRIN HIC BIR ULKEDE VARMIDIR KABINE ACIKLAMIYOR YURO DOLAR ZIRVE YAPIYOR BOYLE BIR ORTAMDA BORSAYI VAR SEN DUSUR SAATLERLE PARA KAZAN

  • eko10 Temmuz 2018 09:33

    Bu THY YOLLARI NEDEN YUKSELIR AMLAMIS DEGILIM BIR ACIN BAKIN BORCLARINA BU HISSE SIZE NE VERIR DIYE DUSUNUN HERYANI BALON YABANCILARIN GAZINA GELMEYIN

  • Yof10 Temmuz 2018 16:45

    Büyümek için balon olmak lazım.sonuçta evrende bir balon ve genişliyor

  • Damat ferit10 Temmuz 2018 09:25

    Hehehe