E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüş bekleniyor---

BİST'te düşüş bekleniyor

BİST'te düşüş bekleniyor
18 Haziran 2018 - 09:47 borsagundem.com

BIST 100 endeksinin ise global piyasalara eşlik ederek güne hafif düşüşle başlaması bekleniyor

BIST 100 ENDEKSİ TEPKİ ALIMLARIYLA BERABER TOPARLANDI…

Ekonomi Bakanlığı'nın bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Mayıs ayına ait yatırım teşvik belgeleri listesine göre, 713 kuruluşa; KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Vergi Indirimi, Faiz Desteği sağlayan yatırım teşvik belgeleri verildi.

BIST 100 Endeksinde Perşembe günü, FED’in Çarşamba günkü faiz kararının ardından toparlanma görüldü. Endeks günü %1,11 yükselişle 95.406 seviyesinden tamamladı. Endekste tüketim sektöründeki %5,97’lik yükseliş ve enerji sektöründeki %4,12’lik artış dikkat çekti, bunun haricinde sektörlerin tamamına yakını günü yükselişle kapattı.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den ithal edilen bazı mallara 50 milyar dolarlık gümrük vergisi getireceğini açıkladı. Çin ise bu karara mütekabiliyet esasında cevap vereceğini ve Trump ile ticaret konusunda bundan önce varılan uzlaşıların "geçersiz" olduğunu açıkladı. Çin resmi haber ajansı Xinhua ABD'den ithal 659 kalem ürüne yüzde 25 gümrük vergisi getirileceğini bildirdi. Birçok yatırımcı Trump'ın Çin'i imtiyaz vermeye zorlamak için böyle bir karar aldığını, iki ülkenin de taviz vereceği bir uzlaşıya varabileceğini düşünüyorlar.

Almanya Başbakanı Merkel, Almanya ile Fransa hükümetleri arasında Salı günü yapılacak ortak toplantı öncesinde Avrupa Birliği’ndeki (AB) reform planlarına ilişkin yaptığı açıklamalarda, göç ve mülteciler konusunda Avrupa çapında ortak bir çözüm önerisi bulunması çağrısını yineledi.

YURTİÇİNDE İŞSİZLİK VE BÜTÇE DENGESİ VERİLERİ TAKİP EDİLECEK…

Bugün yurtiçinde Mayıs ayı çeyreklik işsizlik ortalaması ve bütçe dengesi verileri takip edilecek.

Sabah itibariyle S&P 500 vadeli hisse piyasaları karışık seyir izlerken, Asya piyasaları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'den ithal 50 milyar dolar tutarında ürüne gümrük vergisi getirmesine Beijing'in karşılık vermesinin ardından iki büyük ekonomi arasındaki ticaret savaşi endişeleriyle geriledi. BIST 100 endeksinin ise global piyasalara eşlik ederek güne hafif düşüşle başlamasını bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

TRKCM… Şirket, Hindistan'da mukim, %50 hissesine sahip olduğu iş ortaklığı HNG Float Glass Limited'in %49,80 oranındaki payı 85.404.679 USD karşılığında Hindusthan National Glass and Industries Ltd., Spotlight Vanijya Limited, Brabourne Commerce Pvt Ltd ve diğer kurucu ortaklardan satın alınıp şirkete %99,8 oranında ortak olmuştur.

DOCO… Şirketin nakit olarak dağıtılacak toplam kar payı: 8.282.400 Euro. Her bir hisse senedi başına dağıtılacak brüt kar payı: 0,85 Euro ve her bir hisse senedi başına dağıtılacak net kar payı: 0,61 Euro olarak belirlenmiştir.

KRDMD… Şirket 200.000 nominal tutarlı 3,98 TL’den pay geri alımı gerçekleştimiştir.

BIST 30 Kontratı

Kontratın bugün hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 1.06% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 120.500 - 125.000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Kontratın bugün güne hafif yükselişle başlamasını beklemekteyiz.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 0.19% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi sürmekle birlikte kısa vadeli 4.6745'deki önemli direncini yukarı yönlü kırdı. Bununla beraber, gün içerisinde 4.5580 - 4.7340 bandında hareket etmesi beklenebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Kontratın bugün güne hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.55% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,292 - 1,307 bandında hareket etmesi beklenebilir.

EURUSD Kontratı

Kontratın bugün güne hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.38% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1640 - 1.1740 bandında hareket etmesi beklenebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)