E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBIST’te de güçlü tepki yükselişi ---

BIST’te de güçlü tepki yükselişi

BIST’te de güçlü tepki yükselişi
05 Şubat 2020 - 09:32 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne pozitif eğilimle başlaması bekleniyor.

"BİST: Güne güçlü alımlarla başlayan BIST-100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde bu eğilimi güçlendirerek günü %2,43 yükselişle 122.137’den kapattı. Corona virüsünün Çin dışında yayılmaması ve virüsün kontrol altına alınabileceği beklentisiyle global risk alma iştahı geri dönerken, yurtdışı borsalar günü %1,5-%3 aralığında güçlü tepki yükselişleriyle tamamladı.

BIST’te de yurtdışı borsalardaki eğilimle paralel güçlü tepki yükselişi gerçekleştirdi. TL ise EM para birimlerindeki güçlü değer kazançlarına karşın negatif ayrışarak günü daha sınırlı değer kazancıyla kapatırken, CDS’ler günü 240 seviyelerinden tamamladı. İdlip’te yaşanan gelişmeler sonrası TL varlıklar için Jeopolitik riskler tekrar gündeme gelse de global risk alma iştahının geri dönmesiyle yurtiçi piyasalar şuan için bu riski göz ardı ediyor. Volatilite endeksi VIX 16 seviyelerine gerileyerek tehlikeli bölgeden uzaklaşırken, endeksteki gevşeme ABD borsalarındaki dalgalanma ve endişenin azalacağına işaret ediyor. Bugün veri tarafında Almanya’da çıklanacak PMI endeksi ve ABD’de açıklanacak

ADP özel sektör istihdamı ile ISM hizmet endeksi verileri takip edilecek. Özellikle ISM hizmet verisinin güçlü gelmesi piyasalardaki toparlanmayı destekleyerek devam ettirmesi beklenir. Yurtdışı borsalardaki tepki alımları Asya borsalarında Çin eşliğinde devam ediyor. Yurtdışı borsalardaki yükselişlerin devamı durumunda petrol fiyatlarındaki düşük seyrin desteğiyle BIST’in tarihi zirve seviyeleri hedefleyerek yükselişini devam ettirmesi beklenmektedir. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün serbest piyasada 5,9640-5,9830 bandında işlem gören USD/TRY paritesi önceki kapanışa göre %0,02 oranında değer kaybederek günü 5,9800 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,05 oranında değer kazandı. Dün borçlanma araçları piyasasında %10,24-%10,28 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 1 baz puan artışla gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan %10,28’den günü tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)