E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te alıcılı başlangıç---

BİST'te alıcılı başlangıç

BİST'te alıcılı başlangıç
02 Ağustos 2013 - 09:13 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un güne dünkü makro veriler ve Asya borsalarındaki pozitif görünüm sebebiyle pozitif başlaması bekleniyor

Dünkü Merkez Bankaları faiz kararları ve makro verilerinin Asya Pasifik borsalarına pozitif yansımasının yanı sıra vadeli borsaların da yeni güne artıda başlaması nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne alıcılı olarak 73.563 civarından başlamasını bekliyoruz. Dün Avrupa ve İngiltere Merkez Bankaları beklentilere paralel olarak faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmedi. Bankalar, faizlerin düşük kalmaya devam edeceğini ve ekonomilerin destekleneceğini açıklarken, AMB resesyondan çıkma işaretleri olduğunu da söyledi. ABD’de 10 yıllık tahvil faizlerinin %2,70’e yükselmesine karşılık açıklanan iki önemli data olan ISM imalat endeksi ve işsizlik maaş başvurularının beklentilerden iyi gelmesi ve AMB Başkanı Draghi’nin olumlu açıklamaları, ABD borsalarının yeni tarihi zirveleri görmesine neden oldu. BİST’de ise, iyi başlanan gün, gün sonunda karların geri verilmesiyle sonuçlandı. Bugün piyasalarda gözler ABD’de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerinde olacak. Çarşamba günkü ADP verisinin ardından dünkü işsizlik maaş başvurularının iyi gelmesi dataya yönelik pozitif beklentilerin yükseltilmesine neden oluyor. Bu kapsamda, hafta başında 175.000 olan TDİ beklentisi 200.000’lere kadar yükseltilmiş durumda. Şayet bugünkü TDİ verisi ve/veya işsizlik oranı tahminlerden iyi gelirse, bu durum ABD tarafında faizler ve borsalardaki yükselişin devam etmesine, gelişmekte olan ülke borsalarında ise varlık alımlarının azaltılacağı beklentisi üzerinden para çıkışına, faiz artışına ve borsalarda düşüşe neden olabilecektir. Aksi şekilde, TDİ ve/veya işsizlik oranı sürpriz şekilde kötü gelirse, gelişmekte olan ülke borsaları olumlu etkilenecektir düşüncesindeyiz. Dün BIST’in 74.400’den dönerek 73.400’den kapatması halen zayıf olduğunu gösteriyor ve bu durum bir süredir söylediğimiz 70.000 – 73.000 ile 73.000 – 77.000 bantlarının çalıştığını gösteriyor. Bu kapsamda, gün içerisinde tarım dışı istihdam, işsizlik oranı, ABD 10 yıllık faizleri ile Türkiye’nin 2 yıllık gösterge tahvilinin izlenmesini tavsiye ediyoruz. Şayet, gün sonuna doğru 73.000 kırılırsa, hisse azaltmak düşünülmelidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)