E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te alıcılı açılış---

BİST'te alıcılı açılış

BİST'te alıcılı açılış
12 Ağustos 2013 - 09:18 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un bayram tatili sonrası güne olumlu bir başlangıç yapması bekleniyor

2,5 günlük tatil süresince yurtd ışı piyasalar sakin oldu ğu için bu sabah açılışın hafif olumlu olmasını bekliyoruz.
BIST 100 endeksi, Çar şamba günü tek seans ı % 0.66 dü şüşle 73.544 puandan kapattı. Küresel piyasalar Ramazan Bayram ı öncesi b ıraktığımız seviyelerde işlem görüyorlar. Bayram öncesi 73.500 destek seviyesine geri çekilen Borsa bugün tepki denemesi yapacaktır.
Haziran ve Temmuzda FED endişesi ile gerilen piyasalarda Ağustos ayı bir tampon dönem gibi yatay seyre sahne oluyor. Borsalar kar ışık bir resim ortaya koyarken, diğer üç ana market ( tahvil, emtia ve para piyasaları ) özellikle geçen hafta FED korkusuna meydan okuyan bir eğilim göstermeye başladılar. FED üyelerinden gelen alıştırıcı mesajlar ve FED'in hamle ihtimalini arttıran (önceki hafta gelen ISM hizmetler ve geçen hafta içinde gelen haftal ık işsizlik başvuruları gibi ) ekonomik verilere rağmen geçen hafta Altın değer kaybetmedi, ABD tahvil faizi yükselmedi ve dolar de ğer kazanacağına değer kaybetti. Yani piyasalar adeta FED korkusuna direnmeye ve ba ğışıklık emareleri göstermeye başladılar. Biz fazla iyimserlik ve fazla kötümserli ğe gerek olmadığını düşünüyoruz. Haftanın ajandası yoğun, ancak küresel gündem Fed odaklı kalmayı sürdürecektir.
Bugün Türkiye'de sanayi üretimi öne çıkan veri olacaktır. Ayrıca bugün ve yarın gerçekleşecek dört ayrı Hazine ihalesi izlenecektir.
(Gedik Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)