E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'i bugün iki hisse ayakta tutabilir---

BİST'i bugün iki hisse ayakta tutabilir

BİST'i bugün iki hisse ayakta tutabilir
09 Ağustos 2018 - 09:32 borsagundem.com

Borsa İstanbul, ABD'ye giden heyetten olumlu haber gelmemesi ile birlikte düşüşe geçebilir

TL Değer Kaybı Sürüyor

BIST 100 endeksi, dünü %0.85 artışla 96,973 puandan kapattı. Rahip Brunson davasından sonraki kayıplarını telafi eden endeks, önceki gün ABD’ye giden heyet haberiyle % 2.1 yükselirken dün de heyet görüşmesi beklentisiyle % 0.85 daha arttı. Dolar kuru ise 5.20’ye iki kere gerilese de altına inemedi. Üstelik bu seviyelerden alıcı geldiği görüldü.

Dünkü heyetlerin görüşmesi 45 dakika sürdü. Üstelik tercümanlı yapıldığından nette daha kısa olduğunu kabul edebiliriz. Heyetin dünkü görüşmedeki konu başlıklarının; Halkbankası, ABD’de tutuklu olan Hakan Atilla ve İran ambargosuna dair endişelerin konuşulduğu belirtildi. ABD’li bir yetkilinin yaptığı açıklamada; Türk heyetinin rahip Brunson’un serbest bırakılmasına dair bir vaatte bulunmadığını söyledi.

Görüşmenin ardından bu sabah itibariyle ilk etki kurda! Dolar 5.37'ye kadar yükseldikten sonra biraz gevşedi. Borsada ise bilançolar sürüyor. PETKM, CCOLA, ECILC iyi gelirken THY beklentiden kötü geldi. Borsanın açılışının biraz eksi olmasını bekliyoruz. Ama devamı yine tabi ki iyimser olabilir. Çünkü borsanın %62sine sahip yabancılar, endekste ağırlığı yüksek EREGL, TAVHL, TKFEN gibi hisselerde aşırı alımlar yaparak (günlük % 5 i geçiyor) endeksi taşıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada ‘’Makul süre içinde her şey düzelecek, piyasalar rahatlayacak.’’ dedi.

Yurtdışında ise ticaret savaşlarının ikinci roundu devam ederken ortam iyice kızışıyor. 23 Ağustos itibarıyla Çin hükümeti 16 mlr$’lık ABD ürününe ilave %25 gümrük vergi getireceğini açıkladı. Tabi esas önemli soru 6 Eylül’de değerlendirme aşaması bitecek olan 200 mlr$’lık Çin ürünlerine ABD’nin %25 gümrük vergisi uygulayacak mı?

STRATEJI

Papaz olayındaki gelişmeler nedeniyle volatilite yüksek. Dün 97250 seviyesi en yüksek görüldü. Bugün eksi başlangıç sonrası EREGL, PETKM gibi hisselerle endeksi tutmaya çalışacaklardır.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADEnin 500 puan civarında kayıpla, BIST 100 ise % -0.4 civarında güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)