E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'den hafif satıcılı başlangıç---

BİST'den hafif satıcılı başlangıç

BİST'den hafif satıcılı başlangıç
04 Ekim 2013 - 09:28 borsagundem.com

Avrupa borsalarındaki hafif satıcılı başlangıca paralel olarak BİST 100 endeksinin güne hafif satıcılı başlaması bekleniyor

Borç tavanı konusunda uzlaşmazlık devam ediyor…
ABD Başkanı Obama, Hükümetin geçici olarak kapanmasına neden olan borç tavanı sorunundan çıkışın tek yolunun Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'in yasanın şartsız olarak oylanmasına izin vermesinden geçtiğini belirtti ve geri adım atmadığı görüldü.
Borç tavanı konusunda Cumhuriyetçiler'in Sözcüsü Boehner, ABD'nin temerrüde düşmesine izin vermeyeceğini söylerken, Boehner'in borç limiti konusunda esneklik göstereceği ve oylamaya izin vereceği belirtildi. ABD Hazine Bakanı Jacob Lew, borç limitine ulaşılmasını önleyecek başka tedbirinin kalmadığını belirtti.
FED Başkanlarından açıklamalar gelmeye devam ediyor…
San Francisco FED Başkanı John Williams, işsizlik oranının çok yüksek ve enflasyonun çok düşük olduğunu, para politikasının mevcut durumunun oldukça uygun ve bir süre daha böyle olmaya devam edeceğini belirtirken, ABD ekonomisinin önümüzdeki birkaç yılda da teşviklerin sürdürülmesine ihtiyaç duyacağını sözlerine ekledi.
Atlanta FED Başkanı Lockhart, ABD hükümetinin kapanmasının FED'in tahvil alımlarını azaltmama kararını haklı çıkardığını söyledi.
Dallas FED Başkanı Fisher ise gelişen iş gücü piyasasına rağmen FED'in tahvil alımlarının başlatılacağı tarihi erteleyerek yatırımcıları şaşırttığını, bunun gelecekteki para politikalarına yönelik belirsizliği artırdığını söyledi. Bugün de 4 FED başkan ve yöneticinin konuşma yapması bekleniyor.
ABD’de işsizlik başvuruları ve ISM imalat dışı endeksi beklentilerin altında kaldı…
ABD’de işsizlik başvuruları 308.000 ile 315.000 olan beklentilerin hafif altında kalırken, bir önceki haftada 2.000 kişilik yukarı yönlü revizyon yapıldı. Ağustos ayında 58,6 olan ISM İmalat Dışı endeksi ise Eylül ayında 57’ye gerileme beklentilerinin de üzerinde 54,4’e geriledi.
Japonya Merkez Bankası beklentiler doğrultusunda para politikasında değişikliğe gitmedi…
Japonya Merkez Bankası beklentiler doğrultusunda para politikasında değişikliğe gitmezken, ekonomik toparlanmanın devam ettiğini, global büyümeye ve Nisan ayında yapılacak satış vergisinin artırımın etkilerine yönelik endişelerin ortaya çıkmaya başladığını belirtti.
IMF Başkanı Lagarde’dan borç tavanı konusunda uyarı geldi…
IMF Başkanı Lagarde, borç tavanının zamanında yükseltilmemesi durumunda hem ABD'nin hem de küresel ekonominin büyük zarar göreceğini söyledi.
Euro Bölgesi’nde hizmet sektörü PMI verileri beklentilerin üzerinde geldi…
Euro Bölgesi’nde hizmet sektörü PMI verisi Ağustos ayındaki 52,1’den Eylül ayında 52,2’ye yükselerek ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair sinyal verdi.
Enflasyon Eylül ayında beklentilerin üzerinde geldi…
Eylül ayında TÜFE %0,77 ile %0,6’lık beklentinin üzerinde gelirken yıllık bazda %7,88 olarak gerçekleşti. ÜFE ise %0,88 oranında artış gösterirken, yıllık bazdaki artış ise %6,23 oldu.
BİST – 100 endeksi yurtdışı piyasalardan pozitif yönde ayrıştı…
Güne alıcılı bir seyirle başlayan ve gün boyunca pozitif bölgede kalmayı başaran BİST – 100 endeki ABD'de bütçe krizinin FED'in gevşek para politikasını devam ettireceği beklentisiyle birlikte yurtdışı piyasalardan pozitif yönde ayrıştı ve günü bankacılık sektörü öncülüğünde %1,47 artışla 76.270 seviyesinden tamamladı. Bankacılık sektöründe ise %2’lik artış gerçekleşti.
Gösterge tahvil faizinde 3 baz puanlık artışla %8,36’ya yükseliş görülmesine karşılık, 10 yıllık tahvil faizinde ise 2 baz puanlık azalışla %8,92’ye gerileme yaşandı.
Dolar TL’de 2,00 seviyelerinde yatay hareket gerçekleşirken, sepet kur ise 2,36’nın üzerine çıktı.
BİST–100 endeksinin güne hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz…
ABD vadelilerindeki %0,1’lik azalışa ile birlikte Avrupa borsalarının güne %0,2’ye varan oranlarda satıcılı başlama beklentisi doğrultusunda BİST – 100 endeksinin güne hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz."
(A1 Capital Menkul Değerler)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)