E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de satış baskısı devam edebilir---

BİST'de satış baskısı devam edebilir

BİST'de satış baskısı devam edebilir
28 Kasım 2013 - 08:50 borsagundem.com

BIST’in dünkü hareketinde en çok dikkat çeken, 75,000 üzerinde tutunma çabasının yoğunlaşmasına karşın kapanışta bu seviyenin altına sarkıldı

''BANT GENİŞLİYOR MU?
BDDK’nın kredi kartı taksit ve konut hariç tüketici kredileriyle taşıt kredileri vadelerine ilişkin düzenlemeleri sonrası zaten öncesinde satış baskısı ile yüzleşmiş olan bankaların olumsuz bir tepki vermemesi ile dün, perakende ve otomotiv hisselerinde gördüğümüz değer kayıplarına rağmen BIST100 endeksinde ilk senasta oldukça yatay bir seyir izlemiştik ki ikinci seansın başlangıcı da aslında bu şekilde başlamıştı..
Bu hareket ‘BIST BDDK’nın hamlesinin iki yönlü etkisi nedeniyle kararsız mı kaldı? Yoksa ABD tatili öncesi temkinli kalıp yön tayin etmemeyi mi tercih etti?’ kafaları kurcalarken diğer gelişen ülke para birimleri gibi TL’de de sert satışlar görmemiz dengeleri değiştirdi diyebiliriz.. Almanya ve Euro bölgesinde olumlu ekonomik verilerin ardından Almanya’da koalisyon yönünde atılan adımların da iyimserliği artırmasıyla 1,36’nın üzerini test eden EURUSD’ye rağmen talebin devam etmesi nedeniyle DolarTL’de yeniden 2,02 seviyelerini gördük ve bu da BIST’te baskıyı artırarak satışları hızlandırdı.
BIST’in dünkü hareketinde en çok dikkat çeken ise 75,000 üzerinde tutunma çabasının bu denli yoğunlaşmasına karşın kapanış seansında bu seviyenin altına sarkılması ve son bir saatlik periyottaki dalgalanmaydı. ABD verilerinin de beklentileri aşması ile taperingden en çok zarar görmesi beklenen meşhur ‘kırılgan beşli’de algının bozulmaya başladığını da söyleyebiliriz.. Sonuç olarak dün ABD rekor seviyelere yakın kalmaya devam ederken, Euro bölgesinde de işler yolunda görünürken EM’le beraber biz de negatif bir ayrışma yaşadık..
Teknik olarak 75,000 seviyesinin önemi zaten dikkati çekiyorduk, dolayısıyla bu seviyenin altında kalmayı çok da olumlu karşılamıyoruz, satış baskısı 73,800 seviyesine dek devam edebilir görüşümüzü koruyoruz. Ancak bu seviyenin de altına sertçe sarkılmasını gerektirecek bir durum yok, 77,000 aşılmadığı sürece de bir yükseliş trendi öngörmediğimizi için mevcut şartlarda en olası senaryonun biraz geniş olmakla beraber 73,000-77,000 bandında dalgalanma olduğunu düşünüyoruz.
Bugün ABD tatil.. TCMB de ek parasal sıkılaştırma uygulayacak. ABD tatil olduğu için göreceli olarak sakin ve hacim yönünden de zayıf bir gün yaşayabiliriz. Avrupa’da da karışık bir seyir beklentisi özellikle açılış için ön plana çıkıyor ancak Almanya'da bugün açıklanacak enflasyon ve istihdam verileri Dax'ın ayrışmasına neden olabilir..
Yurtiçinde ise TCMB’nin yılda iki kez açıklanan Finansal İstikrar raporu saat 10.00’da açıklanacak. Ayrıca geçen hafta S&P’nin borçlanma maliyetlerine yaptığı vurgunun ardından haftalık yurtdışı yerleşiklerin mülkiyetindeki DİBS stoku verisine de piyasa hareketlerinden arındırılmış haliyle daha dikkatli bakmamız gerektiğini düşünüyoruz.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)