E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST ve TL’yi etkileyecek mesajlar---

BİST ve TL’yi etkileyecek mesajlar

BİST ve TL’yi etkileyecek mesajlar
14 Haziran 2021 - 09:28 borsagundem.com

Şeker Yatırım günlük bülteni: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden’in arasındaki görüşme sonrası verilecek mesajlar piyasalar açısından çok önemli olacak.

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi günü %0,29 yükselişle 1.460,86’dan tamamladı. BIST-100 endeksi geçen hafta %1,95 yükselirken bankacılık endeksi %3,8’lik yükselişle pozitif ayrışmaya devam etti. Yurtdışı borsalar haftanın son gününü yükselişle tamamlarken haftalık olarak Dow endeksi hariç majör borsalar genelde yükselişle kapat tı. EM para birimleri Cuma günü DXY dolar endeksinde oluşan yükselişin etkisiyle günügüçlü değer kayıplarıyla kapatırken, TL ise pozitif ayrışarak değer kazançlarını devam ettirdi.

Uzun süre sonra güçlü pozitif ayrışan TL haftalık bazda %3,5 üzeri değer kazan dı. BIST ile TL’deki güçlü pozitif ayrışmada ABD ile ilişkilerde yeni bir döneme girilebile ceği beklentisi etkili olurken, bugün yapılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD başkanı Biden’in arasındaki görüşme sonrası verilecek mesajlar piyasalar açısından çok önemli olacak. Beklentiler paralel görüşmeden olumlu mesajlar çıkması durumunda, TL varlık lardaki pozitif ayrışmanın güçlenerek devam etmesi beklenmektedir. Aksine görüşme sonrası olumlu net mesajlar çıkmaması BIST ve TL’de satışlara neden olacaktır. CDS’lerdüşüşüne devam ederek haftayı 370 seviyesinden kapatırken bu düşüş, TL varlıklarda oluşan pozitif ayrışmayı destekliyor. Global risk alma iştahında büyük bir bozulma yaşan madıkça TL’deki değer kazançları ve CDS’lerdeki gerilemenin devamıyla bankacılık endeksi öncülüğünde BIST’te yükselişin devam etmesi beklenmektedir. Ancak Biden Erdoğan görüşmesi öncesi endekste sınırlı kar satışlarıyla gün içi dalgalı bir seyir oluşa bilir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri pozitif seyir izlerken, Asya borsaları yeni haftaya genel olarak yükselişle başladı. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması beklenirken, endekste kar satışları yaşansa da sınırlı kalması ve kısa vadeli yükseliş trendinin korunması beklenmektedir.

Günün önemli şirket haberleri 14/06/2021

 

Borsada pozitif bir açılış bekleniyor

 

Hangi destek seviyesi izlenmeli! Yatırımcılara öneri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)