E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST faiz beklentisinin sona ermesiyle kar satışlarıyla düştü---

BIST faiz beklentisinin sona ermesiyle kar satışlarıyla düştü

BIST faiz beklentisinin sona ermesiyle kar satışlarıyla düştü
25 Temmuz 2019 - 09:54 borsagundem.com

TCMB ve ECB'nin faiz kararının ardından bir süre sakin görünen endeks daha sonra sert düşerek alt tarafta 101.604 puanı gördü. O noktadan sonra bir miktar toparlayan BIST günü %1.37 oranında düşüşle 102.044 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul, TCMB’nın faiz kararını açıklayacağı PPK toplantısının arefesinde, 22 Mart'tan bu yana ilk kez 103 bin puanın üzerinde kapanış gerçekleştirerek 4 ayın zirvesine tırmandı.

Piyasalar TCMB’nın bugün açıklayacağı faiz kararına kilitlendi. Murat Çetinkaya faiz indirimine karşı tutumu dolayısıyla Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınmıştı. Yeni Başkan Murat Uysal’ın ilk PPK toplantısında faiz indirimi kararı alması kuvvetli ihtimal olarak görünüyordu. Analistler sert faiz indirim hamlesinin dövizde yükselişi hızlandıracağını belirtirken, zayıf kalan bir faiz indirimin ise hisse senedi piyasalarında risk iştahını zayıflatacağı yönünde birleşti. Uzmanlar 250-300 baz puan faiz indirimi bekledi.

Saatler 14:00'ı gösterdiğinde TCMB faiz kararını açıkladı. Merkez piyasa beklentisinin üzerinde faizi 425 baz puan indirdi. Beklentinin üzerinde gelecek bir faiz indiriminin döviz yönünde güçlü alımlara borsa yönünde sert düşüş yorumları yapılıyordu. Faiz kararı ilk açıklandığı anda Borsa İstanbul 102.714 puana geriledi, dolar 5.77'yi test etti. Ancak bu durum uzun süreli olmadı. Borsada göstergeler yeşile döndü ve endeks 104 bin puanın üzerini gördü.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Öte yandan TCMB’nın faiz kararının ardından yurt dışı piyasalarında ECB’nin’de faiz kararı dikkatle takip edildi. ECB faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

Avrupa Merkez Bankası, faiz kararını açıkladı

Borsa İstanbul’da S-400 meselesi gündemdeki sıcaklığını yitirmiş görünüyor. ABD-Türkiye cephesinden gelen S-400 açıklamaları endekste eskisi gibi yükseliş ve düşüşlere neden olmuyor. Bu durumda ABD Başkanı Trump’ın G-20’deki ılımlı tavrının etkisi büyük.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul güne yataya yakın %0.21 oranında yükselişle 103.676 başladı. Merkez'in faiz kararı öncesinde Borsa İstanbul ilk yarıda düşük hacimle sakin seyretti.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.06 oranında düşüşle 103.395 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN SERT DALGALANMALAR

Merkez'in faiz kararının ardından BIST ilk tepki olarak önce 102.714 puana kadar geriledi. Bu noktadan sonra gelen tepki alımlarıyla birkaç dakika içinde yukarıda 104.153 puanı test eden endeks  kar satışı yedi ve tekrar 104 bin puanın altına sarktı. Böylelikle Borsa İstsanbul'da sert dalgalanmalar yaşansa da kararın ardından sular durulmuş göründü.

TCMB'nın kararının arından piyasalarda ECB'nin vereceği faiz kararı takip edildi. ECB faizde değişikliğe gitmedi. Bu iki kararın ardından bir müddet yatayda sakin seyreden BIST sert düşüşe geçti. Endeks alt tarafta 101.604 puanı gördü. Bu noktandan sonra bir miktar toparlayan BIST kendini 102 bin puanın üzerine attı.

Borsa İstanbul günü %1.37 oranında düşüşle 102.044 puandan tamamladı. Hacim son zamanların en yüksek düzeyinde gerçekleşerek 9.2 milyar lirayı aştı. Bankacılık endeksindeki kayıp %1.79 olarak dikkat çekerken sanayi endeksi günü %0.64 oranında ekside kapattı.

.

İşte şirketlerin 2. çeyrek kâr beklentileri

Günün önemli şirket haberleri 25/07/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 25/07/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 18:00 itibariyle 5.6810 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6507 lira, en yüksek 5.7731 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3484 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1157 seviyesinde. Gram altın 259.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 17.25 seviyesinde.

Halk satışa geçti! Dövizde beklentiler çöktü

 

PPK AREFESİNDE BORSA İSTANBUL 4 AYIN ZİRVESİNE TIRMANDI

Kapanışa dakikalar kala bankacılık endeksinin kaybettiklerini geri almasıyla BIST'de göstergeler yeşile döndü. Endeks yarın TCMB'dan gelecek faiz kararı öncesi günü %0.88 oranında yükselişle 103.457 puandan tamamladı.

PPK arefesinde Borsa İstanbul 4 ayın zirvesine tırmandı


DRAGHI PARA POLİTİKASINDA GEVŞEME SİNYALİ VERDİ

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, para politikasında gevşeme sinyali verdi. Ayrıca Christine Lagarde'nin 31 Ekim'den itibaren ECB'nin yeni başkanı olmasına onay çıktı.

Draghi Para politikasında gevşeme sinyali verdi

 

JP MORGAN'DAN HİSSE SENETLERİNDE SATIŞ UYARISI

JP Morgan, bu çeyrekte hisse senetlerinde ciddi bir satış yaşanacağı uyarısı yaptı.

JP Morgan'dan hisse senetlerinde satış uyarısı

 

ABD'NİN YENİ SAVUNMA BAKANI'NDAN HÜRMÜZ BOĞAZI İÇİN KRİTİK KARAR

ABD'nin yeni Savunma Bakanı'ndan kritik karar. Esper, Hürmüz Boğazı'ndaki Amerikan gemilerine donanmanın eşlik edeceğini duyurdu.

ABD'nin yeni Savunma Bakanı'ndan Hürmüz Boğazı için kritik karar

 

ASYA BORSALARI KARIŞIK SEYRETTİ

Asya hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde karışık seyretti.

Asya borsaları karışık seyretti

 

DOW JONES BOEING İLE ÇAKILDI

S&P 500 ve Nasdaq teknoloji hisseleri sayesinde yükselirken Dow Jones sanayi endeksi düşüş yaşadı. Dow'daki düşüşte Boeing'in açıkladığı son 10 yılın en büyük gelir kaybı etkili oldu.

Dow Jones Boeing ile çakıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)