E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST baskı altında kalabilir---

BİST baskı altında kalabilir

BİST baskı altında kalabilir
02 Ağustos 2013 - 09:30 borsagundem.com

Yıllık enflasyonun yükselecek olması banka hisseleri ve de dolayısıyla Borsa İstanbul'un baskı altında kalmasına sebep olabilir

BİST-100 Endeksi’ni ABD’de açıklanan olumlu veriler baskılıyor. ABD 10 yıllık faizlerinin %2.70 seviyelerine yükselmesi bugün yurtiçinde tahvil faizlerinde baskı oluşturabilir. Temmuz ayı enflasyonu ile birlikte yıllık enflasyonun yükselecek olması da faizleri olumsuz etkileyecektir. Bu durum olumlu kar açıklayan bankacılık sektörü hisseleri ve dolayısı ile BİST endeksi üzerinde baskı oluşturmaktadır.
Küresel Piyasalar
ABD’de olumlu ekonomik verilerin etkisi ile Dow günü %0.83 artışla tamamladı. Avrupa ve İngiltere Merkez Bankaları politika faizleri ile varlık alım programlarında bir değişime gitmedi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi büyüme için aşağı yönlü risklerin sürmesi nedeniyle politika faizlerinde uzun bir süre daha düşük seviyelerde kalacağını ve gerektiği sürece gevşek para politikasının süreceğini söyledi. ABD’nin olumlu ekonomik verilerin ve Draghi’nin açıklamalarının etkisi ile ABD doları uluslararası piyasalarda değer kazandı. ABD 10 yıllık faizleri %2.70 seviyelerine yükseldi. Fed’in iki gün önceki toplantısında varlık alımlarının azaltılmasına yönelik bir tarih açıklamaması piyasalar üzerinde etkisi olumlu olmuştu. Bugün piyasalar ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerini takip edecek. Tarım dışı istihdam’ın 175 bin kişi artması beklenirken, işsizliğin %7.6’dan %7.5’e gerilemesi bekleniyor.
(Oyak Yatırım Menkul Değerler)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ikball 02 Ağustos 2013 09:40

    Normaldir.. Yabancı karını realize edip gitti nasılsa.. Yerli yatırımcı daha çoooooook bekler.....