E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBirkaç içmesini bilmeyen yüzünden...---

Birkaç içmesini bilmeyen yüzünden...

Birkaç içmesini bilmeyen yüzünden...
12 Eylül 2013 - 10:43 borsagundem.com

TESK/PALANDÖKEN: Yürürlüğe giren yeni Alkol Yasası'nın iptali için bazı esnaflar Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yürürlüğe giren yeni Alkol Yasası’nın iptali için bazı esnafın Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunu açıkladı.
Mayısta TBMM’de kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı 6487 sayılı yasa ile alkollü içkilerin 22.00 ile 06.00 saatleri arasında satışı yasaklandı.
Palandöken  şöyle dedi:
"Sadece turistik değil, Türkiye’nin neresinde olursa olsun, açma ruhsatına tabi olduğu bölgenin ruhsatındaki saatlere riayet edilmesi lazım. Yoksa çifte standarttır. Adamın ruhsatı gece 01.00’e kadar ve siz buna ‘22.00’den sonra alkollü içki satamazsın’ diyorsun. Türkiye’de böyle aşırı alkole düşkünlük de yok. Birkaç tane içmesini bilmeyenin yaptığı hareket nedeniyle 200 bin esnafın mağdur edilmesi son derece kötü."
‘Yazılı saatlere bakılsın’
Belirlenen saatler dışında satış yapanlara verilecek olan 29 bin 303 lira ile 146 bin 527 liraya varan para cezalarını esnafın ödeyemeyeceğini savunan Palandöken, "Dükkanların kapanması yerine, ruhsatlarındaki yazılı saatlere müsaade edilmeli" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)