E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBir ülke daha Türkiye'den SİHA alıyor---

Bir ülke daha Türkiye'den SİHA alıyor

Bir ülke daha Türkiye'den SİHA alıyor
21 Ekim 2021 - 23:28 borsagundem.com

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı General Kamçıbek Taşiyev, Türkiye'ye "Bayraktar TB2" silahlı insansız hava aracı (SİHA) siparişi verdiklerini bildirdi

Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev, Türkiye'den Bayraktar SİHA satın aldıklarını ve bunların yakın zamanda teslim edileceğini açıkladı.

Türkiye, bir ülkeye daha silahlı insansız hava aracı (Siha) ihraç etti. Kırgızistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev Kırgızistan'ın ilk kez bütçe kaynaklarından satın aldığı 40 zırhlı aracın teslim töreni kapsamında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Taşiyev, Türkiye'den Bayraktar SİHA satın aldıklarını ve bunların yakın zamanda teslim edileceğini aktardı.

ASKERİ ARAÇLAR İÇİN RESMİ TÖREN DÜZENLENDİ

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un katılımıyla Cumhurbaşkanlığı İdaresinin bulunduğu bina önündeki meydanda Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Sınır Birliği Hizmetlerine bütçeden ilk kez satın alındığı belirtilen askeri araçların teslimi için tören düzenlendi.

Taşiyev, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye "Bayraktar TB2" SİHA siparişi verdiklerini ve bunların yakın zamanda kendilerine teslim edileceğini söyledi.

SİHA'ların dünyada sayılı ülkede bulunduğuna işaret eden Taşiyev, "Bunlardan biri de bizim ülkemiz olacak. SİHA'ları kullanacak kişiler Türkiye'de eğitim gördü. Bu SİHA'lar yakında ülkemize gelecek." dedi.

Taşiyev, Rusya'dan da "Orlan-10" SİHA satın aldıklarını ve keskin nişancı tüfekleri temin ettiklerini dile getirdi.

Türk SİHA’ları Afrika’da

 

Erdoğan: Angola'nın İHA ve SİHA'larla ilgili talepleri oldu

 

İki ülke, Türkiye'den SİHA almak istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Can22 Ekim 2021 03:45

    Alınan sihaların parası devlet kasasına mı giriyor ? Yapılırken bütçe vatandaştan çıkıyor..

  • ŞAHMEZ KULKAPILI22 Ekim 2021 00:50

    abd nin amacı millet ittifakı dediği dostlarını iktidara getirerek silah sanayi ve diğer sanayilerimizin kapısına tek tek kilit vurdurmak istemektedir.ama bu millet bu oyuna gelmeyecektir.

  • Murat22 Ekim 2021 00:24

    zam yapın şunlara ...madem talep yüksek...

  • Vatandaş22 Ekim 2021 00:07

    Şimdi sihalar ve profesyonel askerlerimiz terörle mükemmel bir şekilde mücadele ediyorGeçmişte baraka karakollara hergün saldıran pkk eğitimsiz askerlerimizi şehit ediyorduŞimdi soruyorum??? Ozaman böyle bir orduyu neden kuramadık neden körpecik çocuklarımız şehit oldu bu mücadele neden yapılmadı Paramı yoktu vatanseverlik mi yoktu Söyleyim ordumuzun içi sahtekar Rütbelilerle doluydu Bunların içinde asla vatan sevgisi olmaış fetö köpekleri ve asla Atatürkçü olmamış Abd sevdalıları vardı Yalandan terör mücadelesi vardı Ben hakımı bu hain adamlara helal etmiyorum

  • Bir yorum22 Ekim 2021 10:03

    Kimse  etmez!  Türk tarihinde görülmemiş bir  alçaklık bu!   Daha yazılmamış emsali görülmemiş bir kahpeliği hafife kim  alıyor af çıkarmaya kalkıyor Malum Kemal ve avanesi  cin ali !  Dilinin altında ne var?  Yine zırvalama! 

  • AHMET ÖZBİR21 Ekim 2021 23:56

    CİHANDA varolan bütün devletler TERÖRTEMİZLEME ve KÂİNATTAN YOKETME cihazımız olan SİHA'mızı almak için SIRAYA GİRECEK, TÜRK'ÜN İMALATI UCUZ ve de KUSURSUZ olduğundan BİZE DE BİZE SATIN DİYECEKLER. Ne mutlu bizlere ki CUMHUR'A EVET DEMİŞİZ, KARANLIĞA GEÇİT VERMEMİŞİZ.

  • emre22 Ekim 2021 09:14

    allah belanızı versin sizin gibi mallar sayesinde bu güzelim hayatı cehennem gibi yaşıyoruz allah bin türlü belanızı versin......