E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk SİHA’ları Afrika’da---

Türk SİHA’ları Afrika’da

Türk SİHA’ları Afrika’da
19 Ekim 2021 - 08:24 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika seyahatinde özellikle Türkiye’nin son dönemde geliştirdiği hava araçları ve silahlarla ilgili önemli anlaşmalar yapılıyor.

Türkiye’nin ürettiği İHA ve SİHA’lar sadece Avrupa ve Asya’da değil Afrika’da da rağbet görüyor. Etiyopya ve Fas’a SİHA’larımızı kullanıyor. Nijerya’nın kuzeybatısındaki Zamfara Eyalet Valisi iki SİHA satın almak için Türkiye’yle anlaşma imzalamış. Bu SİHA’ların Boko Haram gibi “silahlı çetelerle mücadelede” kullanılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika seyahatine katılan gazeteciler arasında yer alan Güneri Civaoğlu, bugünkü köşesinde şu değerlendirmeleri yaptı:

Nijerya bu gezinin en önemli ülkesi.

Temmuz 2020’de Nijerya ve Türkiye -Le Monde’a göre- “şartları gizli kalan bir savunma anlaşması imzaladılar.”
Gazete bir de -neredeyse “paranoya” denebilecek- bir psikolojiyi yansıtıyor.

“Ordunun bazı stratejistleri Afrika kıtasında Fransız askerleriyle Türk askerleri veya paralı askerleri arasında bir çatışma olasılığını bile tartışıyorlarmış.”

Erdoğan: Angola'nın İHA ve SİHA'larla ilgili talepleri oldu

 

İki ülke, Türkiye'den SİHA almak istiyor

 

Nijerya Türkiye'den SİHA alacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serok agopyan19 Ekim 2021 13:25

    türkiye olarak afrika ülkelerine İHA-SİHA satmamalıyız.bu terörle mücadeleyi sekteye uğratır.dostlarımızı bilhassa fransa ve amerikayı zor duruma düşürür.

  • Hehe19 Ekim 2021 12:08

    Afrikada aslan avinda kullanacklarmis dron safari yeni akim

  • Mucise Reis ;)19 Ekim 2021 10:37

    Afrikada , yer altı sularını tesbit edecek. Sukuyuları açılacak. Böylece afrikalılar su ile buluşacak. :D çoluk çocukları açlıktan sefalet içinde, adamlar silah peşinde.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ19 Ekim 2021 09:48

    Eğer bunun sesten hızlı jet moturlusunu yapar ise tadından yenmez herkes kuyruğa girer savaş uçak sanayi sorgulanır hale gelir.